Odbojkaši protiv Partizana - za novi početak

Odbojkaši protiv Partizana - za novi početak

Sedmo kolo Viner lige donosi duel odbojkaša Radničkog i Partizana, zakazan u hali Jezero za subotu od 19 časova i 30 minuta.

Kragujevčani su nepovoljan skor u domaćem šampionatu 1-5, prekinuli uspehom u nacionalnom Kupu - obezbeđeno je četvrtfinale, pobedom nad Klekom 3-0.

Jedina pobeda u prvenstvu zabeležena je na gostovanju Đerdapu u drugom kolu (0-3). Bodove iz Jezera su do sada odneli Vojvodina (0-3), Inđija (2-3) i Novi Pazar (1-3).

Koliko je postignuto od planiranog s početka sezone, pred dolazak Beograđana, za portal PPNS iznosi šef stručnog štaba Šumadinaca Mirko Ristović.

Ristović: Trenutno smo na devetom mestu, što je najdirektnija posledica kasnog sastavljanja ekipe - tako plaćamo "danak". Ali, uprkos svemu, dokazali smo da možemo da igramo sa svim rivalima. Imamo mladu ekipu, potrebno je vreme da bismo se formirali kao pravi sastav. Momci su velika perspektiva, uveren sam da ćemo u drugom delu prvenstva da ispravimo sve greške i da ćemo osvajanjem preko potrebnih bodova da obezbedimo opstanak u ligi - to je takmičarski prioritet. Za sve to, potrebno nam je malo sportske sreće i, pre svega, velika podrška navijača koja je nekada krasila naše Jezero. To sada nemamo, a svi u klubu verujemo da dolaze bolji dani i u tom neizostavnom segmentu ove igre. Pobeda u Kleku i ulazak u četvrtfinale Kupa mogli bi da budu naš novi početak.

Sledi najveći izazov do sada u Viner ligi, u Jezero dolazi prvoplasirani Partizan sa stoprocentnim učinkom 6-0. Takođe je obezbedio plasman u četvrtfinale pobedom nad Novim Pazarom 3-2. Koji su aduti Kragujevčana i kako do iznenađenja i trijumfa nad favoritom, razmišlja prvi stručnjak Kragujevčana.

Ristović: Partizan je nesumnjivi favorit u narednoj utakmici, ali mi svaku utakmicu igramo na pobedu i osvajanje bodova. Naši igrači znaju da nemamo pravo na predaju. Imaju iskusnu ekipu, a najveće uzdanice su Milija Mrdak i Marko Nikolić. Probaćemo da zaustavimo njihove najače karike, a to ćemo da postignemo ukoliko odigramo najbolje sto možemo. U tom slučaju možemo i da dođemo do velikog iznenađenja. Bude li i publike - izgaraćemo i iznad mogućnosti. Zrelo je da zajedno obnovimo staru dobru priču kragujevačke odbojke.

Na zadovoljstvo najiskrenijih pristalica kluba, Radnički je objavio povratak Miroslava Stojanovića, popularnog Džige, na "kormilo" nekadašnjeg osvajača srpskog šampionata i Kupa. Ristović na kraju iznosi prve utiske o promeni od koje boljitak očekuje celokupna sportska javnost u prestonici Šumadije.

Ristović: Što se tiče povratka doktora Miroslava Stojanovića u klub, nadam se da će uspeti u nameri da klub dovede na nivo da budemo, pre svega, stabilan superligaš. Potrebni su nam baš svi prijatelji Radničkog i njihovo zalaganje da se pomogne klubu u ovom teškom trenutku. Prvi zadaci novce uprave su usmereni ka pronalaženju preko potrebnih finansijskih sredstava, kao i organizaciji rada sa mlađim kategorijama.
Posle prvog sastanka upravnog odbora, zakazanog za ponedeljak, javnost će dobiti sve potrebne informacije.

I u osmom kolu Kragujevčani će biti domaćini, a 6. decembra u Jezero dolazi kraljevačka Ribnica.

OK RADNIČKI

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html