Počele pripreme ŽKK Radnički

Počele pripreme ŽKK Radnički

U Ženskom košarkaškom klubu Radnički pripreme za takmičenje u seniorskoj B ligi su u punom jeku, a odvijaju se na Goču. Tri meseca nakon imenovanja, a pošto je odabrao igračice u Kragujevcu, šef struke Nenad Milovanović sada je posvećen uigravanju ekipe. Za portal PPNS govori o prioritetima pred kojima je, sastavu sa kojim radi, planu rada do takmičenja, B-ligaškoj konkurenciji, mlađim selekcijama, ali i olimpijskom pohodu srpskih košarkašica, među kojima je jednu od najznačajnijih uloga imala naša "devetka" - sestra Jelena Milovanović.

Uz organizacionu i finansijsku stabilnost - što su prioriteti uprave, na čemu će struka ŽKK Radnički da radi u pripremnom periodu i sa kojim takmičarskim ciljem?

Milovanović: Prioritet stručnog dela kluba je da omasovimo mlađe selekcije, pa da sledeće godine u ovo doba brojimo stotinak košarkašica najmanje. Što se tiče devojaka koje imamo u klubu, želja nam je da napravimo što bolju atmosferu, kako bi na terenu dale sve jedna za drugu. Takmičićemo se u B ligi za seniorke, kao i u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj ligi Centralne Srbije. Potrudićemo se da što više dece iz Kragujevca dobije priliku da se takmiči i zavoli ovaj trofejni srpski sport.

Predstavi nam kompletan sastav kluba koji je na pripremama i oceni njegov potencijal.

Milovanović: Na pripreme smo poveli 13 devojčica različitog uzrasta. Sofija Jovanović i Isidora Biševac (’99. godište), Mina Vasović i Đurđa Jovanović (’01.), Kasija Nikolić, Jovana Miletić, Anastastija Zlatković, Ema Gajić, Neda Radovanović i Jovana Petrović (’02.), Marija Sekulović (’03.), Sonja Filimonović (’05.) i Nina Filimonović (’06.). Pripreme su organizovane na brzinu, zbog ranijih dešavanja u klubu, pa je dosta devojaka bilo sprečeno da ide zbog svojih već isplaniranih obaveza. Potencijala ima, ali nas naravno očekuje težak i mukotrpan rad, kako na pripremama, tako i tokom cele sezone.

PRVI PRVI NA SKALI Pocele pripreme ZKK Radnicki 2

Ko čini ostatak stručnog dela kluba i kako ocenjuješ to novo okruženje?

Milovanović: Ostatak stručnog dela kluba za sada, uz mene, čini još Goran Jovović, koji je sportski direktor kluba i koji će mi takođe pomoći u radu sa mlađim selekcijama. On je i najzaslužniji za moj dolazak u klub. Novim okruženjem u klubu sam prezadovoljan. To su judi koji vole košarku i ovaj klub, daju sve od sebe kako bismo funkcionisali na najbolji mogući način.

Kakav je plan rada do kraja avgusta i tokom septembra?

Milovanović: Plan rada nam je da decu što bolje pripremimo za napore koji ih očekuju u sezoni, ali ne da ih pretreniramo, već da im povećamo želju za dokazivanjem i da sa svakog treninga odlaze zadovoljne.

PRVI PRVI NA SKALI Pocele pripreme ZKK Radnicki 1

Kakva je konkurencija u Prvoj B ligi?

Milovanović: Većinu ekipa poznajem, a s obzirom na naš mlad tim, konkurencija će nam biti jaka. Takmičenje nam kreće u drugoj polovini oktobra. 

Šta je ključno iz godina koje si proveo na klupi Šumadije, a što će ti koristiti u novom stručnom izazovu?

Milovanović: Na klupi ŽKK Šumadija sam imao priliku da sarađujem sa izuzetno dobrim trenerima. Od njih sam dosta toga da naučio i stekao dragoceno iskustvo koje će mi pomoći u samostalnom radu.

PRVI PRVI NA SKALI Pocele pripreme ZKK Radnicki 0

Klub je posvećen i mlađim selekcijama. Da li je otvoren poziv za kragujevačke devojčice koje su posle OI sigurno još više zainteresovane za ovaj sport?

Milovanović: Od septembra ćemo imati termine u dosta škola u gradu, tako da će sve devojčice moći da nam se pridruže. Imaće odlične uslove za rad. Ovom prilikom ih pozivam da zajedno sa svojim roditeljima dođu i uvere se u kvalitetan rad i zdravu sredinu. Imamo odličnu saradnju sa mnogim klubovima u Srbiji, tako da će se deca družiti i sa decom iz drugih gradova i možda steći nova prijateljstva.

Za kraj našeg razgovora - tvoji utisci o bronzi Srbije u Riju i Jeleninim partijama, a znamo koliko je sestra bodrena odavde.

Milovanović: Najslađe za kraj! Šta reći, presrećan sam, a mogu da zamislim kako se osećaju naše sjajne košarkašice. Napravile su neverovatan uspeh, jedan od najvećih u istoriji naše zemlje, a najveći pod imenom Srbija (što se ženske košarke tiče). One su svojim zalaganjem i borbenošću dale najbolji primer svim košarkašicama u Srbiji za to kako treba da se pristupi utakmici i da se "gine" za svaku saigračicu. Mojom sestrom sam beskrajno ponosan, prvenstveno zbog njenih ljudskih osobina, a tek onda u kakvog je i individualnog i timskog igrača izrasla. Ona uživa na terenu bez obzira da li je u pitanju trening ili utakmica, tako da se sva deca koja žele da treniraju košarku mogu ugledati na nju.

PRVI PRVI NA SKALI Pocele pripreme ZKK Radnicki Jelena Milovanovic
Jelena Milovanović je najbolji strelac Srbije na OI 2016 sa prosečno 15,5 poena na osam utakmica. Ostvarila je i 4,1 skoka, 1,6 asistencija, 1,2 osvojene lopte - za prosečno 28 minuta na parketu.

Razgovarao: Dejan Milošević


ŽKKK RADNIČKI FB STRANA, LIGA 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • ja
    24.08.2016

    Izuzetnom momku i treneru Nenadu Milovanovicu puno srece i uspeha u radu.Jedno izuzetno stvorenje iz prave sportske kragujevacke porodice.Sve najbolje...Ne sumnjamo u uspeh koji ce doziveti (jedini pravi) zkk Radnicki...

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html