Sanja Radosavljević: Rukometašica, a pravnica

Sanja Radosavljević: Rukometašica, a pravnica

Oduvek sam želela da se bavim ovim sportom, ali i da budem advokat, zato sam srećna kad dajem golove, isto kao kad položim ispite. Obrazovanje mi je veoma važno, kaže Sanja Radosavljević


Knjigu iz rimskog prava ispušta samo kad dođe vreme da uzme loptu u ruke. Tokom dugih putovanja na evropska takmičenja sa Radničkim, znala je da sprema i po nekoliko ispita, naprežući oči pod snopom svetlosti iznad sedišta u avionu ili autobusu.

Levom krilu reprezentacije Srbije koja debituje na SP u Danskoj i studentu treće godine Pravnog fakulteta u Kragujevcu postavljamo pitanje: ko je Sanja Radosavljević (21), buduća vrhunska rukometašica ili pravnica?

- U meni se bore te dve Sanje - nema još odgovor mlada nada našeg rukometa i pravosuđa. - Oduvek sam želela da se bavim ovim sportom, ali i da budem advokat. Zato sam srećna kad dajem golove isto kao kad položim ispite. Obrazovanje mi je veoma važno. Dešavalo se nekoliko puta da izostanem sa treninga zbog kolokvijuma, ali trener ima razumevanja. Rizikovala sam dva puta upis u narednu godinu zbog obaveza u klubu i nacionalnom timu.

Ipak, ocene u indeksu su joj i dalje bitne kao broj golova i trofeja. Sa Radničkim je letos proslavila osvajanje duple krune, a na gotovo svim putovanjima je među opremom bila knjiga.

- Nekad mi nije preostajalo drugo nego da spremam ispite u vožnji. Najteže mi je pala ekomonija, dok mi je rimsko pravo omiljeni predmet. Drago mi je što sam bila jaka i uspela da upišem treću godinu. Uglavnom sam koristila poslednje ispitne rokove, ali upornost se isplatila - naglasila je Sanja.

Januarski rok počinje odmah posle praznika, ali usred Svetskog prvenstva nemoguće je "štrebati". Mlado krilo koncentraciju čuva za mečeve.

- Nekoliko dana pred šampionat sam položila ispit, pa sam ovoga puta rešila da krenem bez udžbenika. Ponela sam samo knjigu za svoju dušu. Ali čim se vratim, kreće spremanje za januar, nadam se da ću imati dovoljno vremena da naučim gradivo.

Tokom prve faze takmičenja u Herningu, srpske rukometašice uglavnom su bodrili samo članovi naše ekspedicije. Ali na tribinama je primećen i jedan momak koji se posebno radovao Sanjinim golovima. To je izabranik njenog srca Nemanja Cvetinović, bivše levo krilo Crvene zvezde i Radničkog, sada švedskog Alsterma.

- Nemanja mi je velika podrška, ali i kritičar, što mi je veoma važno. On je najbolje levo krilo koje znam i počastvovana sam što učim od njega. Motiviše me da napredujem ne samo u rukometu, već i u obrazovanju i kroz sve sfere života. Uvek je uz mene. Motivacija je još veća kad me gleda uživo, jer se svi trudimo da pred učiteljem ne pogrešimo - kroz osmeh zaključuje Sanja Radosavljević.

I BRAT KRILO, ALI DESNO

Sanjin momak, takođe, igra na poziciji levog krila, dok je rođeni brat - desno! Uroš Radosavljević trese mreže u crveno-belom dresu.

- Ponosna sam na brata, ima dobru sezonu u Zvezdi. Oboje smo odmalena imali sportski duh. Ja sam dosta ranije odabrala čime ću se baviti, dok je on malo kasnije shvatio da želi da bude rukometaš. Veoma smo slični, naročito što se predispozicija tiče, ali on je, naravno, bolji od mene. Ipak je to ubojita "levica". Dosta učimo jedno od drugog. Posle svake utakmice iznesemo kritike i mišljenje šta treba da se popravi. Ali uvek i pohvalimo dobru partiju - naglasila je Sanja.

LIČNA KARTA

  • Ime i prezime: Sanja Radosavljević
  • Rođena: 15. januar 1994. godine
  • Mesto: Pančevo
  • Pozicija: levo krilo
  • Klubovi: Dinamo Pančevo, Radnički KG
  • Titule: šampion Srbije 2014. sa Radničkim, dupla kruna 2015.
  • Reprezentacija: zlato na Mediteranskim igrama 2013, bronza na Univerzijadi 2015.

J. Jevremović
Izvor: Novosti


ŽRK RADNIČKI SAJT, FB PROFIL/GRUPA/STRANATVITER


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html