SPD Radnički: Vesti, 15. 10. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 15. 10. 2021.

Vaterpolo

Radnički u reprizi finala na Novom Beogradu

U reprizi prošlosezonskog finala Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca gostuju silno pojačanom Novom Beogradu, u meču trećeg kola najelitnijeg srpskog takmičenja, koji je na programu u subotu od 19.45 časova, na bazenu „11. april“.

U dosadašnjem toku sezone oba rivala upisala su ubedljive pobede. Kragujevčani su „potopili“ Zemun (20:8) i Proleter (13:5), dok je Novi Beograd deklasirao Nais (32:1) i Zemunce (23:3).

– Ovo nam je prvi pravi ispit, da vidimo gde se trenutno nalazimo. Jako smo trenirali i dosta se spremali, mada smo imali i male pehove sa bolešću i povredama. Sve to ostavljamo po strani i spremni ulazimo u ovaj duel. Znamo protiv koga igramo, ne treba trošiti reči na protivnika, ali daćemo sve od sebe da ih iznenadimo na njihovom bazenu – rekao je Lazar Dobožanov, golman Radničkog i MVP finalnog turnira Regionalne lige.

U odnosu na prethodnu finalnu seriju, u kojoj je Radnički slavio sa 2:1 i okitio se naslovom prvaka Srbije, dosta se toga promenilo kod Novobeograđana, dok je tabor Šumadinaca napustio samo Strahinja Rašović koji se pridružio četi Vladimira Vujasinovića. U suprotnom smeru stigao je Miloš Ćuk, kao i Josip Vrlić iz zagrebačke Mladosti.

Sa druge strane, Novi Beograd je napravio „drim-tim“ i svrstava se među favorite za osvajanje Lige šampiona. Pored pomenutog Strahinje, u svoje redove privoleo je veliki broj srpskih reprezentativaca: Duška i Gojka Pijetlovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Viktora Rašovića, Radomira Drašovića i Đorđa Vučinića, a stigli su i Grk Angelos Vlahopulos, crnogorski centar Miroslav Perković i brazilski golman Žoao Pedro Fernandeš.

– Njihov tim je potpuno promenjen u odnosu na prošlu sezonu, pa će samim tim i utakmica biti drugačija u odnosu na prethodne. Imaju zaista kvalitetnu ekipu, vrhunske igrače i kvalitetno su popunjeni na svim pozicijama. Međutim, i mi imamo svoje adute i očekujem dobar meč. Mislim da će publika moći da uživa u dobroj vaterpolo predstavi – zaključio je Dobožanov.

Ovo je prvi od dva duela najvećih pretendenata na titulu u razmaku od 10 dana, jer će se na istom mestu sastati i na otvaranju Lige šampiona. Direktan prenos utakmice obezbeđen je na RTS2.

Odbojka

Radnički dočekuje Požarevljane za nastavak niza

Potrebna je bila jedna kvalitetna partija da odbojkaši Radničkog uhvate ritam i vrate se na pobednički kolosek. Osokoljeni osvajanjem celog plena u Nišu, u nedelju 17. oktobra u svojoj SBB hali Jezero će dočekati narednog rivala, ekipu Mladog Radnika iz Požarevca u okviru trećeg kola BPŠ Superlige, gde će imati priliku da pobedom naprave značajan iskorak na tabeli.

U nedelju nam dolazi ekipa Mladog Radnika koja je od prošlog kola pojačana reprezentativcem Srbije Aleksom Batakom. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja u Kragujevac stiže silno motivisana u nameri da osvoji ceo plen. Treniramo naporno i nadam se dobroj partiji u našoj dvorani. Ovim putem pozivam publiku da dođu da nas podrže u kvalitetnoj utakmici koja nam predstoji, najavio je duel trećeg kola BPŠ Superlige, kapiten Radničkog Aleksa Matić.

Početak utakmice u SBB hali Jezero je zakazan za 17:30 časova.

Rukomet

Radnički ispred emocija

Subotnji derbi koji će Radnički odigrati sa bivšim dvostrukim šampionom Evrope, ekipom Metaloplastike iz Šapca, za šefa stručnog štaba Đorđa Teodorovića, rođenog Šapčanina donosi i nešto više od igre.

Metaloplastika je za mene rukometna svetinja. Moj matični klub u kome sam razvio istinsku ljubav prema rukometu. Tih osamdesetih godina prošlog veka, bila je privilegija direktno uživati u neverovatnim uspesima koje je generacija rukometnih vanzemaljaca postizala. Ceo grad Šabac živeo je u jednom nestvarnom periodu sa svojim rukometašima koji su bili najbolji na planeti. Na mene je taj period ostavio snažan utisak i vrlo rado se prisećam svih tih vanserijskih virtouza… Vuja, Mile, Zlatko, Vuk, Mrki, Baško, Kuze… zauvek ostaju moji rukometni heroji. Tokom cele karijere Metaloplastika je za mene uvek bila najveća inspiracija. Imao sam tu čast da u njoj nastupam i kao igrač i kao trener. U poslednje dve sezone, kao trener niškog Železničara, utakmice sa Metaloplastikom za mene su bile nešto posebno. Pregršt motivacije i želje da se baš u nadmetanju sa mojim Šapčanima prikaže najbolja moguća rukometna predstava. Iz mog ugla, bile su to uvek utakmice sa puno naboja, a imao sam i tu sreću da su se i rezultatski najčešće povoljno završavale za tim koji sam vodio.

Da li će se i subotnji duel završiti u Vašu korist?

U ovom trenutku Metaloplastika ima izvanredan tim za srpske uslove. To je skup bivših ili sadašnjih reprezentativaca. Arsić, Milovanović, Mešter, Brajović, Srdanović, Milenković, Dodić i Aziz su udarne igle šabačkog kluba. U dosadašnjem takmičenju, u prve četiri utakmice su delovali zaista impozantno. Igraju kao i uvek brzo i maštovito sa loptom, a u odbrani su beskompromisni i imaju izvanrednog golmana. Međutim, u Kragujevcu se bodovi ne uzimaju lako. I naša ekipa je trenutno u izvanrednoj formi, a u utakmicama u SBB hali Jezero prikazan je jako kvalitetan rukomet od strane Radničkog. Siguran sam da će utakmica sa Metaloplastikom biti pravo uživanje za rukometne sladokusce, pa zato pozivam Kragujevčane da ispune halu i svoj Radnički bodre u ovom teškom duelu. Dočekajmo Metaloplastiku onako kako svojim renomeom to i zaslužuje, a ispratimo ih nazad u Šabac baš onako kako bi mi u Radničkom to poželeli, zaključio je u optimističnom tonu šef struke Radničkog Đorđe Teodorović.

Rukometni spektakl u Kragujevcu

Rukometni klub Radnički je postao sinonim za organizaciju rukometnih manifestacija na najvišem nivou i celodnevnom uživanju u čarima rukometne igre. Subota 16. oktobar u SBB hali Jezero je još jedan dan u nizu kada će ljubitelji rukometa u Kragujevcu i šire, imati priliku da odgledaju dve sjajne rukometne predstave.

Prvi susret je rezervisan za mušku selekciju koja će u okviru 5. kola Arkus lige dočekati starog rivala, nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope, ekipu šabačke Metaloplastike i pokušati da zadrže oreol nepobedivosti na domaćem terenu.

Nakon solidne role u Novom Sadu, okrećemo se narednom protivniku. Ne treba trošiti mnogo reči kako bi opisali Metaloplastiku. Reč je o ozbiljnoj ekipi koja u svaku sezonu ulazi sa najvišim ciljevima. Odlikuje ih čvrsta i agresivna odbrana, kao i raznovrsna igra u fazi napada. Igramo na domaćem terenu što nam daje dodatni motiv. Borićemo se svim silama da pružimo dobru partiju i osvojimo ceo plen, najavio je duel sa dvostrukim šampionom Evrope, brzonogi bek Radničkog Stefan Stanojev.

Početak utakmice je zakazan za 16:30 časova, a pravdu će deliti sudijski par Goran Kovač iz Kosovske Mitrovice i Srđan Milosavljević iz Zvečana.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:

Nakon susreta muške selekcije, na parket SBB hale Jezero će istrčati rukometašice Radničkog, koje će u prvoj od dve utakmice u premijernom učešću u Ligi Evrope, dočekati švedskog vicešampiona, ekipu H65 Hoors HK i pokušati da na svom terenu izbore povoljan rezultat pred revanš koji ih očekuje narednog vikenda.

Sastajemo se sa ekipom koja pripada samom kremu evropskog rukometa. Neće nam biti ni malo lako da im se suprostavimo i da im pariramo u njihovom, prepoznatljivom skandinavskom stilu igre. Sa podmlađenom ekipom, ali sa ništa manjom željom i žarom ulazimo u ovaj dvomeč, spremni da se nadigravamo. Veliki je uspeh za naš klub i grad da se čuje i van granica naše zemlje, kao što sam i rekao pred prošlogodišnju finalnu utakmicu. Ne sumnjam da će sve devojke dati svoj maksimum i da ćemo svi u klubu pružiti doprinos da se ostavi što bolji utisak i da ukoliko nam se ukaže prilika prođemo dalje, što bi bio izuzetan uspeh ne samo za naš grad već i za našu zemlju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da podrže i nagrade naše devojke za sve što su uradile do sada i da im daju dodatni motiv da napravimo još korak dalje. Ovom prilikom se zahvaljujem Skupštini grada Kragujevca, kao i Rukometnom savezu Srbije koji su nam omogućili da učestvujemo u ovom prestižnom takmičenju, izneo je očekivanja pred istorijski, evropski duel pomoćni trener Radničkog Vladimir Mladenović.

Duel sa Šveđankama počinje u 19 časova, a delioce pravde čini par Diana-Carmen Ciulei i Silviu Stanescu iz Rumunije.


Košarka

Radnički dočekuje Mladost

Nakon prve pobede, zabeležene na gostujućem terenu u Leskovcu, „crveni“ dočekuju prošlosezonskog osvajača regularnog dela KLS, ekipu Mladosti iz Zemuna. Utakmica se igra u ponedeljak 18. oktobra u 18 časova u SBB hali Jezero.

Cena karte iznosi 200 dinara i naći će se u prodaji na dan utakmice od 17 časova na biletarnici SBB hale Jezero.

Teško gostovanje kraj Ibra

Košarkašice Radničkog gostuju ekipi Kraljeva u hali na Ibarskom keju, u subotu 16. oktobra od 16.30 časova, sa nadom da mogu da iznenade kvalitetnu ekipu domaćina. Iskusne Gobeljić i Račić, nekadašnje igračice kragujevačkih ekipa, biće glavni aduti trenera Simića, dok će se trener Milovanović osloniti na jaku timsku igru pod vođstvom kapitena Milice Inđić. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html