Šumadija savladana posle drame

Šumadija savladana posle drame

Košarkašice Novosadske ženske košarkaške akademije savladale su u Kragujevcu Šumadiju rezultatom 68:66 (20:17, 22:16, 11:18, 15:15) u utakmici 12. kola prvenstva Srbije.

Novosađanke su vezale drugi trijumf, ukupno četvrti, a ujedno su se revanširale Kragujevčankama za poraz u prvom delu sezone (67:77). Kragujevčanke su ostale na pet pobeda.

Gošće su imale rezultatsku prednost tokom većeg dela meča, u nekoliko navrata izraženu i sa dvocifrenom razlikom. Šumadija se vratila u igru sredinom poslednje četvrtine kada je serijom od osam vezanih poena povela 59:58. Usledila je dramatična završnica u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, uz nekoliko promašenih slobodnih bacanja na obe strane.

Domaći tim je propustio poslednji napad na utakmici za produžetak, pa je usledilo slavlje gostujućeg tima.

Fantastičnu utakmicu odigrala je centar novosadskog tima Jelena Mitrović koja je ostvarila indeks 51! Postigla je 31 poen, uz 22 skoka. Gvero je postigla 13 poena, a Lukač 10.

Kod domaćina Vasović je postigla 18 poena, Prvulović 15, a Ćulafić 13.

U poslednjem kolu ove kalendarske godine Šumadija će dočekati Vojvodinu, a Novosadska ŽKA ekipu Studenta.

STATISTIKA

Foto: Arhiva PPNS/Marko Lazarević
Izvor: kosarka24.rs


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html