Čekajući vetar, 30. 7. 2023.

Čekajući vetar, 30. 7. 2023.

Priroda i jezik

Usvojene su izmene Zakona o planiranju i izgradnji. Malo su se gurale sa četrdesetak ostalih akata da bi ostale neprimećene, ali kad ih je javnost primetila i nadala dreku - sekretar Skuštine nije potegao olovku, a predsednik Republike jeste. Tim sinhronizovanim postupkom izbegnuto je gubljenje vremena na hitan postupak procene ustavnosti. Oni što su ranije kršili zakon jer nisu platili konverziju zemljišta, po novom zakonu će ga dobiti besplatno, jer u pravnoj državi mora da se zna red. A vi ostali ako uveče zaspite u svojoj, a ujutru se probudite u tuđoj kući - to se zove projekat od nacionalnog značaja. Zakonsku sreću hoće da kvare građani i opozicija.

ARHIVA PPNS PROIZVODNJA LITIJUMA U SRBIJI JE IZVESNA - PREMA PREDLOZIMA VLASTI (INEKP) I DELA OPOZICIJE (ZAKONI U PROCEDURI OD 4. APRILA)?

Proizvodnja litijuma u Srbiji je izvesna - prema predlozima vlasti (INEKP) i dela opozicije (zakoni u proceduri od 4. aprila)?

Ribe nisu potpuno neme, a pruge zebre i šare na krznu jaguara imaju veličinu i međusobni razmak kodiran konstantom - brojem PI. Prirodnjački muzej vas poziva na izložbu Priroda i jezik, autorke Dragane Vučićević.

Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije deo je međunarodne mreže Birdlife. Osim entuzijazma, volje i znanja, potrebna je i podrška u vidu projekata da bi se, ne samo štitila, već i vraćala u život područja i populacije životinja i biljaka. O tome govori Marijana Demajo.

A nasipi se i dalje buše. Uzvodno, nizvodno, u Beogradu i šire. Vlast hiljadugodišnje poplave broji od sebe - za hiljadu godina ko živ - ko mrtav. U međuvremenu, neka podobni uvedu vodu i struju na svoje dražesne nelegalne objekte na reci. 

Foto: Radio Beograd 2
Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 


IZ ARHIVE PPNS OSNOVNA ISTRAŽIVANJA LITIJUMA I SVA PRIMENJENA GEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA NISU DOZVOLJENA PROGRAMOM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U KRAGUJEVCU OD 2023-2033
Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS 
SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html