Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Za dooOOoobar dan

17.04.2020

Divna Ljubojević - Serbian Orthodox music

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html


BIOGRAFIJA

Divna Ljubojević pevanjem i dirigovanjem profesionalno se bavi od svoje 17 godine.

Međunarodna publika više od dve decenije prati njene nastupe dok svetski kritičari i mediji glas Divne Ljubojević nazivaju „anđeoskim”.

Dvadesetdva muzička izdanja, od kojih deset u zemlji i dvanaest u inostranstvu, naišlo je na izuzetne kritike međunarodnih slušalaca i muzičkih stručnjaka, dok je vodeći francuski magazin za klasičnu muziku “Le Mond De la Musique” njenom muzičkom izdanju “Lumieres Du Chant Byzantin” dodelio najvišu moguću ocenu. Povodom deset godina saradnje, evropski izdavač “Éditions Jade” iz Pariza, za ljubitelje Divninog rada pripremio je posebno izdanje "Divna – 10th Anniversary Collector".

Impozantna biografija Divnu Ljubojević svrstava u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. Misionarski rad Divne Ljubojević, krunisan je ordenom Počajevske ikone Majke Božje "za propoved Pravoslavlja pojanjem" koji joj je uručio poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve mitropolit Vladimir (2010) i ordenom ”Vernost i vera” kojim je odlikovana u Belorusiji za ”istaknuti doprinos delu duhovnog preporoda” (2014).

Sa grupom prijatelja, 1991. godine Divna osniva Hor i studio za duhovnu muziku „MELÓDI“. Sa svojim anasmblom redovno nastupa na samostalnim koncertima i renomiranim festivalima širom sveta. Od 2001. godine Divna gostuje kao predavač na seminarima o muzici širom Evrope i vodi stručne škole pevanja.

"Dok slušate Divnu Ljubojević bićete nagrađeni nebeskom svetlošću koja u vidu njenog glasa pomera granice našeg poimanja lepog, harmoničnog i duhovnog" zabeležila je muzička kritika.

Ovo je prepoznao i kompozitor Franko Batiato, autor opere ”Telesio”, koja je izvedena 2011. godine u Italiji kao prva hologramska opera na svetu, a u okviru koje je Divna nastupila kao vodeći solista.

Za film Jan Artus-Bertrana "Čovek" (Human) čija je premijera održana u septembru 2015. u Parizu, Divna je snimila jednu od kompozicija "Jerusalim", kompozitora Arman Amara.

U toku svoje dugogodišnje karijere kao solista, dirigent, kompozitor i aranžer sarađivala je sa solistima domaće i inostrane operske scene, sa kamernim istrumentalnim ansamblima, sa renomiranim pop muzičarima, a muzika koju je snimila obeležila je i niz autorskih filmova. Na pozorišnoj sceni, Divnini audio zapisi muzički su obojili predstavu ”Devetstopetnaesta” po tekstu Branislava Nušića.

U Rusiji, stručna javnost Divnu svrstava među vodeće specijaliste za muzičke tradicije zemalja vizantijskog kulturnog kruga i ”jednistvenu zvezdu pravoslavne muzike 21. veka”.

DIVNA SAJT, FB STRANA, JUTJUB, INSTAGRAM

video-link11

Prvi Prvi na Skali

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!


INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 50, ARANĐELOVAC 14, TOPOLA 3, RAČA 3, BATOČINA 2, 17. 4. 2020.KOVID-19: VESTI IZ KRAGUJEVCA, 16. 4. 2020.

DAJTE KRV - SVAKODNEVNA AKCIJA (HOTEL ZELENGORA, 8- 13:00)

PONUDA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar