Klub akcijaša i volontera Kragujevca: Realizovana tri projekta

Klub akcijaša i volontera Kragujevca: Realizovana tri projekta

U 2023. godini Klub akcijaša i volontera Kragujevca (KAVK) je imao odobrena od strane grada Kragujevca tri projekta i to dva iz zaštite životne sredine pod nazivima "Ekološka zaštita i revitalizacija Lužničke banje" i "Dobrovoljnim radom uredimo javne površine" i jedan projekat iz omladinske politike pod nazivom "Prepoznavanje lične karijerne putanje i postizanje uspeha".

Projekat "Ekološka zaštita i revitalizacija Lužničke banje" je realizovan u partnerstvu sa Ekološkim udruženjem "Dr Đorđe Hadžić" i Mesnom zajednicom Lužnice.

U projektu su postavljeni glavni ciljevi i to:

  • uređenje lokaliteta Lužnička banja kako bi se stvorili uslovi za ekošku zaštitu i revitalizacija postojećih izvorišta mineralne i pijaće vode;
  • pretvaranje lokaliteta u izletište, stvaranje potencijala za razvoj seoskog turizma i motivisanje potencijalnih investitora za ulaganje.

S obzirom na objektivno uslovljene okolnosti na koje korisnik i partneri nisu mogli da utiču (vremenske prilike prilikom izvođenja terenskih aktivnosti), projekat je iz tri dela uspešno realizovan. Ciljevi i projektne aktivnosti predviđene predlogom projekta ostvarene su i pored navedenih ograničenja. U saradnji sa meštanima MZ Lužnice izgrađena je česma, koja je osvećena i otkrivena na dan seoske slave.

Na radnim akcijama učestvovao je dvadeset jedan član Kluba akcijaša i volontera Kragujevca, jedan predstavnik partnerskog udruženja na projektu, tri člana Vojnog sindikata Srbije i oko 30 meštana MZ Lužnice.

Projekat "Dobrovoljnim radom uredimo javne površine" je realizovan u saradnji sa učenicima osnovne škole Treći kragujevački bataljon, učenicima Prve kragujevačke gimnazije i Srednje stručne škole, studentima Pravnog fakulteta Univerzitetas u Kragujevcu, zaposlenima u Spomen parku "Kragujevački oktobar", članovima Brigadira Niš i građanima.

Radne akcije su realizovane dva puta u Srednjoj stručnoj školi na uređenju dvorišta i neposredno pred održavanje komemorativnog memorijala "Veliki školski čas" u Spomen parku "Kragujevački oktobar".

Svi postavljeni ciljevi su u potpunosti realizovani. Učestvovalo je ukupno 112 lica.

Projekat "Prepoznavanje lične karijerne putanje i postizanje uspeha" je realizovan u saradnji sa Srednjom stručnom školom. Organizovano je i realizovano edukativno predavanje za učenike srednjih škola, kome su prisustvovali učenici Srednje stručne škole i Prve kragujevačke gimnazije, profesori i nastavnici Srednje stručne škole, članovi Školskog odbora navedene škole, članovi Kluba akcijaša i volontera Kragujevca i gosti - ukupno 87 učesnika.

Postavljeni ciljevi su u potpunosti realizovani, a 23 učenika se uključilo u onlajn testiranje radi odabira karijerne putanje. Pored toga, u toku je formiranje sekcije u Srednjoj stručnoj školi koja će sarađivati sa Klubom akcijaša i volontera Kragujevca.

KAVK FB STRANA 


IZ ARHIVE PPNS OSNOVNA ISTRAŽIVANJA LITIJUMA I SVA PRIMENJENA GEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA NISU DOZVOLJENA PROGRAMOM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U KRAGUJEVCU OD 2023-2033
Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS 
SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html