Međunarodni kamp Green Eden u Kragujevcu

Međunarodni kamp Green Eden u Kragujevcu

Grad Kragujevac je domaćin učesnicima međunarodnog kampa Green Eden koji se održava u Adžinim livadama, a bavi se pitanjima ”Ekološke održivosti i kampanje koje se dešavaju na temu zaštite životne sredine i prirodnih bogatstava”.

Za učesnike kampa, omladinske radnike iz Srbije, Nemačke, Italije, Španije i Etiopije, Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, organizovao je prijem.

- Mladi koji borave u našem gradu će imati prilike da s našim sugrađanima koji se bave zaštitom životne sredine razmene svoja iskustva, kazao je Nikezić. Većina zemalja iz kojih dolaze, mnogo vode računa o temama koje se tiču ekologije i unapređenja životne sredine, tako da će razmena iskustava predstavljati benefit našim mladim sugrađanima. Mi smo imali priliku da ih upoznamo sa onim što radimo na teritoriji grada Kragujevca kako bismo unapredili našu životnu sredinu i stvorili bolje uslove za buduća pokolenja. Uvek ćemo se rado odazvati ovakvim akcijama i nadamo se da će ih u narednom periodu biti još više, poručio je Nikezić.

- Tema projekta je razmena ideja i veština između omladinskih radnika koji dolaze iz Španije, tačnije, sa Kanarskih ostrva, Nemačke, Italije, Srbije, a imamo i gosta iz Etiopije. Tokom održavanja kampa razgovaraćemo o temama koje se tiču ekologije i razmenjivaćemo ideje o saradnji na međunarodnim projektima, kazao je Zoran Mitrović iz ekološkog udruženja Eko fan kamp.

Projekat Green Eden je finansiran je od strane ERASMUS Plusa, počeo je 26. septembra, a završava se 2. oktobra.

Izvor: Grad Kragujevac 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari