Magična voda sa limunom

Magična voda sa limunom

podrzi ppns 590

Pažnja, pažnja, daje se na znanje, čudotvorna voda sa limunom čini čuda u našem organizmu! Ne samo da će vam potpuno otkloniti stomačne probleme, od ovog napitka ćete smršati, koža će vam biti divna, nestaće celulit i organizam će se kompletno obnoviti i očistiti od toksina. Već neko vreme nailazim na priče o ovom napitku, ali ove godine mi samo još iz frižidera nije iskakala ova neverovatna vest, pa sam rešila da, bar vama koji me redovno pratite, razbijem iluziju o magičnoj vodi sa limunom.

Na mojoj FB stranici ste mogli među fotografijama da vidite da i sama često pijem vodu sa citrusnim voćem i mentom. Da li mi pomaže da održavam telesnu masu? Ne, za to mi služi ishrana i trening. Da li mi čisti jetru? Ne, i tu mi opet pomaže ishrana i dobre navike. Da li mi jača imunitet i štiti od bolesti? Ne, i pored svih vitamina i minerala, odbolujem skoro svaki virus koji mi stigne iz vrtića. Baš nikakve promene ne vidim. Zašto onda pijem ovu vodu? Prosto, ukusna je. Volim da, naročito leti, popijem osvežavajući napitak prijatnog ukusa, a kako ne pijem sokove, ovaj napitak mi odgovara. Osim toga, bez obzira što mi neće značajno poboljšati imunitet, volim da kad god mogu unesem bar još malo vitamina C.

Limunov sok je bogat vitaminom C, ali nije i najbolji izvor. Leti imate zaista veliki izbor povrća i voća koje sadrži više vitamina C, pa dovoljne količine ovog vitamina možete uneti putem obroka. Takođe, dodavanjem limunovog soka u toplu vodu kako se često preporučuje, sadržaj vitamina C se smanjuje, pa ne postižete nikakav efekat.

Limun i ostali citrusi zaista sadrže jedan sastojak koji čisti organizam od toksina, antioksidans koji se zove d-limonen. Nalazi se u kori citrusa, i zahvaljujući njemu kora ima intenzivni miris. Što više limonena, to je miris kore intenzivniji. Pokazalo se da je odličan za odmašćivanje i čišćene, pa je valjda neko ovu osobinu povezao sa detoksikacijom jetre. Šalu na stranu, on zaista pokreće enzime jetre i utiče na njeno pročišćavanje, ali ga u limunu nema dovoljno da bi se njegovo pravo dejstvo na organizam zaista i ispoljilo. Takođe, kako ga najviše ima u kori, u vodu koju pijete biste morali da dodate limun sa korom, dobro ustinjen, ali na taj savet još nisam naišla. Ovaj napitak bi ipak mogao da olakša tegobe onima koje muči gastroezofagealni refluks i gorušica.

Dakle, da rezimiramo, da li je voda sa limunom dobra? Jeste, veoma je dobra. Ovaj osvežavajući napitak je odličan za rehidraciju svih onih koji nemaju naviku da piju običnu vodu. Da li će vam ovaj napitak pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma? Neće! Ne verujte svemu što pročitate u novinama, portalima i raznim grupama, pročitajte priručnik za dijetu, i menjajte navike!

* * *

Za posetioce portala PPNS: slobodni ste da pošaljete pitanja o ishrani na mejl minavb@gmail.com, rado ću poslati odgovore. Pitajte slobodno, pitajte sve i pitajte stalno, jer svako vaše pitanje, ma koliko lično bilo, drugima može da bude primer kako da pronađu svoj put za bolji osećaj u životu.

Jasmina Mitrić FB STRANATVITER  

Jasmina M

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html