Pozorište za decu i mlade: Goli kralj

Pozorište za decu i mlade: Goli kralj

Predstava "Goli kralj", u režiji Biserke Kolevske, biće izvedena u Pozorištu za decu i mlade u sredu 3. april od 18 časova.

Ova komedija je nastala po bajkama Hansa Kristijana Andersena koje je adaptirala Biserka Kolevska, prilagođena je za sve uzraste - decu i odrasle.

Igraju:

  • Miloš Milovanović - Henrih, Žandar, Krojač
  • Nevena Kočović - Princeza
  • Petar Lukić - Goli kralj, Gostioničar
  • Ljubica Radomirović - Guvernanta, Prva dama
  • Vladimir Đoković - Ministar za nežna osećanja
  • Milomir Rakić - Kralj, Prvi ministar

Reč reditelja

Pred Vama je buket napravljen od tri Andersenova cveta, tri bajke: "Princeza na zrnu graška", "Svinjar" i "Carevo novo odelo". U njemu, sa jedne strane, možemo jasno videti kako izgleda prava ljubav običnih ljudi čistog srca, a sa druge strane, pretvaranje i licemernost bogatih i moćnih. Andersen, taj neverovatni pripovedač, imao je tešku porodičnu sudbinu. Živeo jeste u bedi, ali ispunjen ljubavlju prema istinskim ljudskim vrednostima. I tvrdi, da bismo bili i ostali ljudi, treba da se vratimo u svoje detinjstvo. Kako i Gete kaže: "Dete je čovekov otac!" Treba da učimo i naučimo da budemo dobri i iskreni kao deca. Nije slučajno upravo Dete simbol čistote. Jer Ono to jeste. I zato samo Ono izgovara očiglednu istinu: "Kralj je go!" Princeza Henrijeta i u nju do ušiju zaljubljen svinjar Henrih, tražeći put ka svojoj zajedničkoj sreći, nailaze na mnoge prepreke. I, kako to uvek biva u bajkama, njihovi snovi će se ostvariti. U predstavi je puno izražajnih, čak grotesknih likova, divne muzike, igre duša i srca naših divnih glumaca, ogrnutih Andersenovom vizijom Čoveka.

Biserka Kolevska

Autorski tim predstave čine još:

  • Alina Linjkova Veljković - scenografija i kostim
  • Lazar Novkov - muzika
  • Jovana Todorović - koreografija
  • Dejan Petrović - grafičko oblikovanje

Premijera je izvedena 18. decembra 2019. godinu.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Broj posetilaca je ograničen, za rezervisanje ulaznica: 034/333-518.  

Pozorište za decu i mlade i portal PPNS poklanjaju 2X2 ulaznice posetiocima koji navedu još jednu predstavu PDM u kojoj igra Milomir Rakić.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave na portalu - do srede u 14 časova, kada će biti objavljeni. Zahvalni smo posetiocima koji su bili dobitnici u protekle četri nedelje da se ne uključuju u nagradnu igru kako bismo darivali što veći broj sugrađana.

GALERIJA PPNS 

REPERTOAR PDM

POZORIŠTE ZA DECU I MLADE SAJTFB STRANAINSTAGRAM 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html