Pozorište za decu i mlade: Trnova ružica

Pozorište za decu i mlade: Trnova ružica

Predstava "Trnova ružica", po tekstu Ljubivoja Ršumovića, zakazana je u Pozorištu za decu za subotu 18. februar od 12 časova. 

Glumac PZD Miloš Milovanović je režirao predstavu i adaptirao tekst, a njegovo je i idejno rešenje scenografije, lutaka i rekvizite.

Reč reditelja:

- Ljubav je svuda oko nas. I uvek će biti. Nekada je dovoljno prizvati je i prigrliti, ali nekada se za nju moramo boriti. Samo na vreme treba da naučimo da je to najvažnija borba u životu. Princeza Zorica i princ Filip nisu dozvolili da im drugi određuju šta je njihova sudbina, već su se i po cenu smrti borili za svoju ljubav i dokazali da je ona jača i od najstrašnije kletve. Ako se ljubav hrani i neguje i ako se kroz ljubav živi, nema bitne razlike između života i bajke, jer i u bajkama ona prethodi i sledi svemu i svako zlo čini konačnim.

U predstavi igraju:

 • Ljubica Radomirović - princeza Zorica/Ružica, kraljica Ana, muzičar
 • Miloš Pantić - princ Filip, princ dečak, Gavra, muzičar
 • Dubravka Brkić - dobra vila Biljana, muzičar, ceremonijal-majstor
 • Milica Redžić-Vulević - dobra vila Živana, ludača Koka, muzičar
 • Darija Vulić - dobra vila Srećka, zla vila Zloćka, muzičar
 • Vladimir Đoković - kralj Stefan, crni ratnik, muzičar
 • Petar Lukić - kralj Ambrozije, muzičar

Autorski ekipu predstave čine još:

 • Alina Linjkova-Veljković - likovno oblikovanje scenografije, lutaka i rekvizite; kostim; grafičko oblikovanje
 • Vuk Spasić i Aleksandar Pejčić - muzika
 • Aleksandar Lekić - koreografija
 • Miloš Pantić - scenske borbe
 • Miloš Milovanović, Dragana Milovanović, Aleksandar Lekić, Rade Krstić - izrada lutaka i rekvizita
 • Saša Đorđević - izrada scenografije
 • Anna Kolbjanova, Irena Jovanović, Suzana Živković, Gordana Gajić - izrada kostima

Predstava je namenjena deci uzrast od pet i više godina.

Premijerno izvođenje bilo je 5. septembra 2018. godine.

Cena ulaznice je 200 dinara, a kontakt-telefon PZD za rezervacije je 333-518.

Pozorište za decu i mlade i portal PRVI PRVI NA SKALI poklanjaju 2x2 ulaznice posetiocima koji navedu još jednu predstavu PDM u kojoj igra Dubravka Brkić.

Odgovore slati kao komentare ispod ove najave na portalu - do subote u 9 časova, kada će biti objavljeni.


REPERTOAR PDM

POZORIŠTE ZA DECU I MLADE SAJTFB STRANAINSTAGRAM 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html