Pozorište za decu: Zlatna iskra 2021

Pozorište za decu: Zlatna iskra 2021

Međunarodni lutkarski festival "Zlatna Iskra", po 23. put biće održan u Kragujevcu od 17. do 20. maja.

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 17. maj u 18 časova.

U takmičarskom delu ove godine učestvuje sedam predstava koje izvode pozorišni ansambli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rusijae, Slovenije, Bugarske i Španije.

Sve predstave se izvode u Pozorištu za decu.

Broj mesta u sali je ograničen i usklađen sa epidemiološkom situacijom u gradu, a za informacije o ulaznicama i rezervacije kontakt-telefon je 333-518. 

KOMPLETAN PROGRAM

Ponedeljak 17. maj, 18:00
Svečano otvaranje 23. Međunarodnog lutkarskog festivala Zlatna iskra
Potraga za plavim zecom - Pozorište mladih, Novi Sad

Utorak 18. maj, 12:00
Dečak koji je sanjap more - Pozorište lutaka, Mostar, Bosna i Hercegovina

Utorak 18. maj, 18:00
Oh la la - Gradsko kazalište lutaka, Rijeka, Hrvatska

Sreda 19. maj, 10:00
Gerdina soba - Osobenjak, Peterburg, Rusija

Sreda 19. maj, 12:00
Pinokio - Lutkovno gledalište, Maribor, Slovenija

Sreda 19. maj, 18:00
Pinokio - Državno lutkarsko pozorište, Ruse, Bugarska

Četvrtak 20. maj, 12:00
Nimio - Zero el kondukta, Barselona, Španija

Četvrtak 20. maj, 18:00
Svečano zatvaranje
Nastup ansambla Renesans

Žiri Zlatne iskre čine: Dragana Miloševski Popova (glumica i rediteljka) iz Skoplja, Davor Dragojević (glumac i reditelj) iz Podgorice i Ana Kolbijanova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka) iz Ukrajine, angažovana u Knjaževsko-srpskom teatru.

Detaljno o Zlatnoj iskri u festivalskom katalogu:

Zlatna iskra spada među 23 stalne manifestacije u oblasti kulture koje finansijski podržava Grad Kragujevac.

Istorija lutkarstva u Kragujevcu počinje 11. oktorbra 1994. godine, kada je održan prvi Međunarodni lutkarski festival malih formi. Tog datuma u Teatru "Joakim Vujić", a u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice, po prvi put se okupljaju stvaraoci koji u lutkarskoj formi izražavaju bogatstvo scenskog stvaralaštva. Već sledeće godine, održan je još jedan festival, dok se na treći čekalo punih pet godina. Tek 2001. godine festival je ponovo pokrenut pod nazivom "Međunarodni lutkarski festival Zlatna iskra".

IZ ARHIVE - PROMOTIVNI FILM, 2016.

Uoči početka Zlatne iskre, iz Pozorišta za decu i vest da je na festivalu "Mali Joakim", koji je ove godine održan u Gračanici, glumac Petar Lukić dobio nagradu za glumačko ostvarenje - ulogu Kralja i Gostioničara u predstavi "Goli kralj" . Nagrada za dramaturgiju dodeljena je rediteljki Biserki Kolevskoj za istu predstavu. 

Među promoterima Zlatne iskre je i portal PRVI PRVI NA SKALI od svog osnivanja.

PRVI PRVI NA SKALI Pozorište za decu Zlatna iskra 2021 partneri
REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANAINSTAGRAM 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html