Četiri poraza kragujevačkih košarkaških klubova

Četiri poraza kragujevačkih košarkaških klubova

PRVA ŽENSKA LIGA SRBIJE

ŽKK Šumadija doživela je peti neuspeh, poražena je kao gost Šapca 87:65 (22:13, 23:18, 27:17, 15:17), u susretu šestog kola Prve lige Srbije.

Među Kragujevčankama, još jednom je najbolju partiju pružila kapiten Milošević, ostvarila je indeks 22 - 25 poena, pet skokova, tri asistencije, osam oduzetih lopti, uz šest iznuđenih prekršaja. Ipak, samo još dve košarkašice su bile dvocifreni strelci - 15 poena postigla je Trifunović, a deset Lazareska.

MVP utakmice bila je Bojana Stevanović - indeks 36, 20 poena i čak 18 skokova, podsetivši na dane iz dve uspešne sezone u kojima je branila boje Radničkog.

U sedmom kolu Šumadija dočekuje vodeći Spartak.

STATISTIKA 

DRUGA ŽENSKA LIGA SRBIJE-JUG

KŽKK Radnički 2016 je doživeo prvi poraz, savladan je u Leskovcu od ekipe Aktavisa 73:67 (20:17; 11:20; 15:11; 27:19), u četvrtom kolu Druge lige-Jug.

Bez obzira na pobedonosni niz novoformiranog kluba u Kragujevcu u prva tri kola, uvek je teško dobiti utakmicu u Leskovcu, pa je tako bilo i ovoga puta, počinje "raport" za portal PPNS Vesna Despotović, trener KŽKK Radnički 2016.

- Tri četvrtine igralo se koš za koš, da bismo u četvrtoj četvrtini poveli sa osam poena razlike. Na žalost, sudijski kriterijum se odjednom promenio, nekoliko njihovih odluka odredilo je tok utakmice. Čestitam protivniku na pobedi. Mi idemo dalje, poraz je kad-tad morao da dođe. Mojim devojkama čestitam na borbi i želji koju su imale da pobede u ovoj utakmici. Poraz ostaje iza nas, spremićemo se što bolje za sledeću utakmicu u kojoj na domaćem terenu dočekujemo ekipu Paraćina.

Čestitkama rivalu pridružuje se Marija Novak, jedna od uzdanica Kragujevčanki u ovoj sezoni.a

- Protivnik je igrao fer i korektno. Imali smo ravnopravnu borbu na terenu u najvećem delu meča. Usled par naših grešaka, ali i pojedinih sudijskih odluka, protivnik je ostavio poene kući. Probaćemo da se revanširamo kada budu naše gošće u Kragujevcu. Čestitam svojim igračicama na borbenosti. Već sutra okrećemo se narednom kolu u kojem igramo protiv Paraćina.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila kapiten Milošević sa 27 poena, Novak je postigla 16, a Cvijović deset. 

I drugi predstavnik Kragujevca u Drugoj ligi-Jug nije došao do bodova na gostovanju. Paraćin je pobedio ŽKK Radnički 56:44 (12:10, 12:10, 20:9, 12:15).

REZULTATI I TABELA

JUNIORSKA LIGA SRBIJE

KKK Radnički poražen je na svom terenu od ekipe Zdravlja iz Leskovca 89:102 (23:24, 21:21, 13:23, 32:34), u drugom kolu Juniorske lige Srbije.

Posle ravnopravne borbe u prvih 20 minuta, treća četvrtina bila je kobna po Kragujevčane. Nakon što su poveli 49:48, potpuno padaju i igri, pa gosti nameću svoj ritam i osvajaju kvartal sa deset poena razlike (23:13), za vođstvo 68:57 pre odlučujuće deonice. Završnih deset minuta nije bilo dovoljno da se Šumadinci povrate, pa su posle pobede u prvom kolu, upisali prvi neuspeh.

Trener KKK Radnički Darko Brajković kao prvi utisak konstatuje da je po prikazanom ovo utakmica koju treba što pre zaboraviti.

- Ušli smo dekoncentrisano u utakmicu. Imali smo priključak u prvom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da izađemo kao pobednici. Oni jesu dali dosta trojki, ali mislim da se nismo dovoljno potrošili na ovoj utakmici. To je nešto na čermu moramo da radimo ubuduće. Protivnička ekipa je sasvim zasluženo pobedila i ovim putem im čestitam. Imali smo dosta problema sa građenjem koša i komunikacijom u odbrani, bilo je baš mnogo neshvatljivih, početničkih grešaka. Sledeća utakmica je protiv Zvezde, moraćemo na parket da izađemo daleko motivisaniji i odlučniji.

Najkorisniji kod Kragujevčana bio je Glišović sa dabl-dabl učinkom: 28 poena i deset skokova, kapiten Ristić je dobacio do 22 poena (trojke 4/11), a dvocifreni su još bili Popović sa 11 i Spasojević sa 10 poena. Pogađali su i: Tomašević - sedam, Zindović i Zorbas - po dva poena.

MVP utakmice bio je Mikić iz Zdravlja (indeks 37) sa 29 poena i devet skokova.

STATISTIKA 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html