Kadetkinje ŽKK Radnički ušle u KLS

Kadetkinje ŽKK Radnički ušle u KLS

ŽKK Radnički izborio je plasman u jedinstvenu Kadetsku ligu Srbije pošto je u završnoj utakmici kvalifikacija savladao KŽKK Radnički 2016 76:57 (16:15, 18:12, 25:19, 17:11).

Posle izjednačene borbe u prvih deset minuta, sastav ŽKK Radnički je kontrolisao tok utakmice u preostalih 30 minuta. Razlika je iz četvrtine u četvrtinu uvećavana za po šest poena, pa je sa +19 ostvaren ulazak u elitno društvo ženske kadetske košarke.

U ovom trijumfu, dvocifreni strelci bile su Anastasija Zlatković sa 21 poenom, Neda Nikolić - 20, Mara Nikolić - 16, Jovana Miletić - 15 poena. U poraženoj ekipi istakle su se Milica Petković sa 23 poena i Ana Karalazić sa 16.

IZJAVA

Goran Jovović, trener ŽKK Radnički

- Čestitam mojim devojčicama na sjajnoj igri i velikoj borbenosti. Znali smo kako treba da odigramo protiv gradskog rivala i u tome smo uspeli. Uspeh jeste opojan, ali sada nam predstoji dalje uigravanje za utakmice u ovoj najjačoj ligi. Igraćemo 22 utakmice i to će biti sjajna prilika za igračice da napreduju, a kasnije da budu nosioci ekipa u starijim godištima. Našem protivniku čestitam na fer i korektnoj igri, a sugrađane pozivam da prate našu ekipu u novoj sezoni i pruže podršku koja će biti preko potrebna u KLS. 

Takmičenja u najvišem rangu Srbije za kadetkinje počinje narednog vikenda.

ŽKK RADNIČKI FB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari