SPD Radnički: Vesti, 12. 2. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 12. 2. 2021.

Rukomet

Radnički odbranio trofej u Kupu-grupa Zapad

Radnički odbranio trofej u Kupu-grupa Zapad | Rukometni klub Radnički

Rukometaši Radničkog su u finalnom meču Kupa-grupa Zapad savladali ekipu Metalca u Kraljevu rezultatom 30:24, poluvreme 14:15 i tako ga po treći put uzastopno osvojili i doneli novi pehar u klupske vitrine.

Nakon serije odličnih rezultata i plasmana u plej-of Arkus lige, rukometaši Radničkog su se našli na novom ispitu, odbrani naslova pobednika regionalnog Kupa-grupa Zapad, trofeja koji su već dva puta osvojili.

Stekli su Kragujevčani rezultatsku prednost i sigurnom igrom je održali do kraja, rešivši utakmicu u svoju korist konačnim rezultatom 30:24 i time overili vizu za pretkolo završnice Kupa Srbije, gde su pre dve godine priredili senzaciju plasiravši se na završni turnir Final Four.

Najefikasniji u redovima domaćina je bio Nenad Stanojčić sa 6 pogodakadok su kod Radničkog titulu najboljeg strelca podelili Miloš Mutavdžić i Luka Đerić sa po 5 uspešno realizovanih šuteva.

Igrač utakmice: Vladimir Dobrosavljević (Radnički)

Detaljnije


Radnički sa Pazarom za prolaz u četvrtfinale Kupa

Radnički sa Pazarom za prolaz u četvrtfinale Kupa | Rukometni klub Radnički

Trećim uzastopnim osvajanjem regionalnog Kupa-grupa Zapad, rukometaši Radničkog su došli u priliku da pokušaju da ponove senzacionalni uspeh iz 2019. kada su se plasirali na završni turnir Kupa Srbije. Prvu prepreku na putu ostvarenja tog cilja će imati u subotu 13. februara u SBB hali Jezero, kada će u okviru pretkola završnice Kupa Srbije „Dr. Branislav Pokrajac“ ugostiti ekipu Novog Pazara i tako pokušati da obezbede prolaz u četvrtfinale našeg najmasovnijeg takmičenja.

- Izuzetno motivisano ulazimo u sutrašnji meč u želji da što dalje doguramo u Kupu. Očekuje nas teška utakmica protiv tradicionalno neugodnog rivala. Savladali smo ih pre dve nedelje u jako bitnom ligaškom duelu i smatram da ako ponovimo takvu partiju, pobeda neće doći u pitanje, izneo je svoja očekivanja pred meč u kupu čuvar mreže Radničkog Dušan Petrović.

Početak utakmice je zakazan za 20 časova, a pravdu će deliti sudijski par Branislav Nenadić iz Mladenovcai Darko Stefanović iz Zemuna.

Sa starim rivalom za nastavak pobedničkog niza

Sa starim rivalom za nastavak pobedničkog niza | Rukometni klub Radnički

Rukometašice Radničkog ove kalendarske godine ne znaju za poraz, a priliku da nastave taj niz imaju u subotu 13. februara kada će u okviru 10. kola Superlige za žene ugostiti ekipu Mladog radnika iz Radinca u svojoj SBB hali Jezero. Radnički se trenutno nalazi na petom mestu sa osvojenih 10 bodova i utakmicom manje.

Ovog vikenda, na domaćem terenu, nas očekuje utakmica sa našim starim rivalom. U pitanju je mlada i poletna ekipa, samim tim biće i zanimljiva i borbena utakmica. Iako smo ih u finalnoj utakmici Kupa-grupe Zapad savladale, nikako se ne opuštamo već vredno treniramo cele nedelje. Naš cilj je vrlo jasan, trudićemo se da ispoštujemo sve dogovore sa stručnim štabom i verujem da ćemo opravdati ulogu favorita, najavila je subotnji duel brzonogo krilo Radničkog Jovana Blagojević.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a pravdu će deliti sudijski par Nikola Ilić iz Železnika i Ivan Veličković iz Umčara.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:



Košarka

’Crveno-beli’ ubedljivi protiv Kragujevčana

„Crveno-beli“ ubedljivi protiv Kragujevčana | KKK Radnički Kragujevac

Ubedljiv poraz pretrpeli su košarkaši Radničkog u utakmici četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća od beogradske Crvene zvezde, rezultatom 47:108 (13:22, 12:27, 13:30, 9:29).

Izabranici trenera Ivice Vukotića nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor „crveno-belima“, koji su i u oslabljenom sastavu pokazali da su ipak prejak rival za Šumadince.

Ekipa Crvene zvezde će u polufinalu, u subotu od 21 čas, odmeriti snage sa braniocem trofeja Partizan NIS-om. Drugi polufinalni par čine Mega Soccerbet i domaća Vojvodina, koji će svoju utakmicu odigrati takođe u subotu, ali od 18 časova i 30 minuta.

Što se košarkaša Radničkog tiče, oni se sada okreću pripremama za veoma važnu utakmicu 21. kola Košarkaške lige Srbije protiv OKK Beograda, koja je zakazana za ponedeljak 15. februar od 18.30 časova u kragujevačkom „SBB Jezeru“.

Detaljnije 

Oprezno sa Subotičankama

Nakon pauze zbog obaveza ženske košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi za košarkašice, utakmicama 19. kola. Košarkašice Radničkog u subotu od 17 časova očekuje gostovanje poslednjeplasiranoj ekipi na tabeli, subotičkom Spartaku, gde će pokušati da dođu do novih vrednih bodova u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Pred izabranicama trenera Nenada Milovanovića su četiri odlučujuće utakmice, koje će odrediti njihovu sudbinu u prvoligaškom društvu. Prema trenutnom poretku na tabeli, najbliži ispadanju iz lige je upravo naredni rival Kragujevčanki, subotički Spartak, dok će se ime drugog putnika u niži stepen takmičenja tražiti u krugu između tri ekipe – Radničkog, šabačke Duge i Novosadske ŽKA.

Detaljnije 


Odbojka

Gostovanje u Pančevu kao uvertira za Vojvodinu

Gostovanje u Pančevu kao uvertira za Vojvodinu | OK Radnički Kragujevac

Nakon pobede nad Novim Pazarom, kojom su okončali period nešto slabijih rezultata, odbojkaše Radničkog u subotu od 16 časova, u pančevačkoj hali „Strelište“, očekuje duel 16. kola BPŠ Superlige Srbije protiv još jedne ekipe iz donjeg dela tabele, Borca iz Starčeva. Biće to ujedno i poslednja provera za Kragujevčane uoči revanš meča polufinala Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom u „SBB Jezeru“.

Utakmica sa Pazarcima došla je, čini se, u najboljem mogućem trenutku za kragujevačke odbojkaše, kojima je očajnički bila potrebna jedna rutinska pobeda za povratak poljuljanog samopouzdanja nakon tri vezana poraza.

Detaljnije 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html