SPD Radnički: Vesti, 22. 1. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 22. 1. 2021.

Košarka

Uzdrmani Radnički priželjkuje južnjačku utehu

Samo tri dana nakon bolnog poraza od Tamiša, košarkaši Radničkog odlaze put Aleksinca, gde ih u subotu od 19 časova očekuje duel 18. kola Košarkaške lige Srbije protiv domaće ekipe Napretka. Kragujevčani su u međuvremenu ostali bez prvog trenera Igora Todorovića, koji je odlučio da podnese ostavku, pa će ekipu na ovom meču voditi njegov prvi saradnik Ivica Vukotić.

Crnoj seriji košarkaša Radničkog nema kraja. Šumadinci su protiv Tamiša vezali i peti uzastopni neuspeh u prvenstvu, čime su sebe doveli u situaciju da strepe za opstanak u ligi.

Odgovornost za ovaj trend loših rezultata na sebe je preuzeo trener Kragujevčana Igor Todorović, koji je u četvrtak uveče podneo neopozivu ostavku. Tako će Radnički put Aleksinca krenuti bez prvog trenera, ali sa nadom da se može izdići iznad trenutne situacije i doći do povoljnog ishoda na ovom veoma teškom gostovanju.

Treba reći da ni Aleksinčanima ne cvetaju ruže u poslednje vreme. Tim sa juga Srbije je novu kalendarsku godinu otvorio sa dva uzastopna poraza, najpre protiv Kolubare na svom parketu, a zatim i protiv Zlatibora u gostima, pa trenutno zauzima deseto mesto na tabeli KLS, sa identičnim brojem pobeda kao i Kragujevčani – šest.

Pri tom su Aleksinčani nedavno ostali bez svog prvog centra i jednog od važnijih igrača u ovosezonskom rosteru Milenka Veljkovića, koji je prešao u redove OKK Beograda, a da stvari budu gore, povredili su se Slaviša Bogavac i Nemanja Karalić, pa se tako Napredak odjednom suočio sa deficitom visokih igrača.

Ovaj gorući problem zahtevao je promptnu reakciju čelnika Napretka, koji su odlučili da angažuju 206 centimetara visokog Amerikanca Deandrea Diksona, nekadašnjeg igrača slovačke Žiline i Ibra iz Rožaja. Pored Diksona, tim sa juga Srbije pojačao je i povratnik Vojkan Milinčić.

Svakako da će Aleksinčani pokušati da iskoriste krizu u kojoj se Kragujevčani trenutno nalaze, kako bi im se revanširali za poraz u „SBB Jezeru“ u prvom međusobnom susretu ove sezone (91:80).

Šumadinci nemaju puno izbora, osim da hladnih glava i vrela srca izađu na megdan svom predstojećem rivalu, da odigraju zrelo i pametno i pokušaju da konačno prekinu ovaj niz loših rezultata.

Ostavka Todorovića

Igor Todorović više nije trener kragujevačkog Radničkog. Mladi stručnjak je odlučio da preuzme na sebe svu odgovornost za lošu rezultatsku seriju Kragujevčana u Košarkaškoj ligi Srbije i podnese neopozivu ostavku na mesto trenera.

Todorović je Radnički preuzeo pre dve sezone, u trenutku kada je kragujevački klub nakon ispadanja iz Košarkaške lige Srbije maltene doveden na ivicu gašenja. Sa prilično skromnim rosterom, Todorović je u sezoni 2018/19 izborio opstanak u Drugoj ligi Srbije, da bi samo godinu dana kasnije vratio Kragujevčane u elitni rang takmičenja.

Sa Todorovićem na klupi, Radnički je imao prilično dobar start u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone, ali su potom usledili brojni problemi, što zbog koronavirusa, što zbog povreda pojedinih igrača, koji su se neminovno odrazili na rezultate ekipe, koja je upala u niz od pet uzastopnih neuspeha.

Poraz od Tamiša u sredu bio je kap koja je prelila čašu, nakon čega je Todorović rešio da okonča svoju misiju na klupi kragujevačkog tima.

Do imenovanja novog trenera, ekipu Radničkog će predvoditi Todorovićev prvi saradnik, Ivica Vukotić.

Kragujevčanke spremne da pomrse računicu Novosađankama

Košarkašice Radničkog ovog vikenda putuju za Novi Sad, gde ih u nedelju od 17 časova u hali „Petrovaradin“ očekuje meč 17. kola Prve ženske lige Srbije protiv domaće Vojvodine 021.

Kragujevčanke ovim gostovanjem stavljaju tačku na niz teških mečeva sa ekipama iz gornjeg dela tabele. U međuvremenu su učenice Nenada Milovanovića pobedom nad beogradskom Karaburmom osigurale plasman u četvrtfinale Kupa KSS, pa će tako u narednom periodu biti aktivne na oba domaća fronta.

Ipak, apsolutni prioritet ostaje borba za opstanak u Prvoj ligi, gde naše „crvene dame“ tek očekuju odlučujuće bitke. Duel sa Vojvodinom 021 predstavljaće neku vrstu generalne probe za predstojeće utakmice sa glavnim takmacima u neizvesnoj trci za očuvanje prvoligaškog statusa.

Novosađanke se ove sezone prilično uspešno takmiče na čak tri fronta, što i ne čudi s obzirom na veličinu i kvalitet rostera. U prvenstvu je ekipa trenera Aleksandra Jovanovića doživela samo tri poraza, dva od Radivoja Koraća i jedan od Kraljeva, pa trenutno zauzima visoku treću poziciju na tabeli, sa samo pobedom manje u odnosu na „Žućkove naslednice“ i Crvenu zvezdu.

Prvi međusobni duel Kragujevčanki i Novosađanki u ovoj sezoni pripao je ekipi iz „Srpske Atine“, koja je slavila rezultatom (99:68). Iako svesne kvaliteta svog protivnika, naše devojke na ovo gostovanje odlaze bez bele zastave, već sa željom da se prikažu u što boljem izdanju i pokušaju da iznenade favorizovanog domaćina.

Vojvodina 021 je odlična ekipa koja se nalazi u samom vrhu tabele, ali smo mi spremni da pružimo jak otpor. Priželjkujemo dobro izdanje i potajno se nadamo iznenađenju i pobedi koja bi nam definitivno poslužila kao odličan šlagvort za veoma važnu utakmicu u sredu protiv Vrbas Medele na našem parketu, poručio je u najavi predstojećeg gostovanja u Novom Sadu trener kragujevačke ekipe Nenad Milovanović.


Odbojka

Radnički spreman da uzme meru i drugom „večitom rivalu“

Nakon vredne pobede nad Crvenom zvezdom u „SBB Jezeru“ prošlog vikenda, odbojkaše Radničkog u 13. kolu BPŠ Superlige Srbije očekuje gostovanje drugom „večitom rivalu“, ekipi Partizan Soccera. Ovaj meč igra se u subotu, 23. januara, od 17 časova u zemunskoj hali „Master“.

Puno su znoja Kragujevčani prolili dok nisu slomili otpor beogradskih „crveno-belih“ prošle subote. Imali su učenici Dragana Kobiljskog vođstvo od 2:0 u setovima i sigurno koračali ka planiranom trijumfu, ali su onda nenadano sebe doveli u situaciju da strepe za konačan ishod. Ipak, drama u završnici odlučujućeg petog seta imala je holivudski kraj za Šumadince, koji su uspeli da prigrabe slađi deo plena.

I pored svih tih turbulencija u igri kragujevačkog sastava, evidentno je da Radnički polako hvata pravi zalet za konačan juriš na oba domaća trofeja. Biće to svakako još mnogo bolje kada se ekipi priključi novi primač servisa Musa Kone i kada se stekne neophodna takmičarska rutina, koja je izgubljena tokom protekle prvenstvene pauze.

Generalno gledano, mislim da u poslednjih mesec dana naša igra počinje da poprima željene konture. U nekom prethodnom periodu imali smo dosta problema sa povređenim i bolesnim igračima, ali smo nekako uspeli sve to da prebrodimo i stabilizujemo formu. Nadam se da ćemo izgledati još bolje u samoj završnici prvenstva i nacionalnog kupa, ocenjuje Srećko Ristić, jedan od iskusnijih igrača u redovima Radničkog ove sezone.

Prva naredna prvenstvena prepreka za tim iz srca Šumadije je prošlogodišnji finalista Kupa Srbije, uvek neugodni beogradski Partizan. „Crno-beli“ su propisno namučili Šumadince u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga u „SBB Jezeru“, kada su pružali jak otpor punih pet setova.

I pored evidentnog igračkog kvaliteta, Partizan ove sezone igra po principu „toplo-hladno“ i krajnje je nepredvidiva ekipa, a ono što Kragujevčane posebno zabrinjava, to je podatak da su se sa tri poslednja gostovanja „crno-belim“ odbojkašima vraćali oborena pogleda.

Ipak, tradicije su tu kako bi se rušile, pa će Ristić i njegovi saigrači iz ekipe pokušati da iskoriste dobar momentum u kome se nalaze, kako bi došli do vredne pobede koja bi ih dodatno približila samom vrhu tabele.

Mislim da je Partizan jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi, ali zbog konstantnih problema sa koronavirusom nikako nisu uspevali da uspostave kontinuitet rezultata. To se neminovno odrazilo i na njihov plasman na tabeli, koji je daleko ispod njihovih realnih mogućnosti. Svakako su rival koji zaslužuje respekt, ali mislim da uz ozbiljan pristup, maksimalnu motivaciju i dobru igru možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, ubeđen je primač servisa Kragujevčana.


Rukomet

Kragujevčani ciljaju finale Kupa

Rukometaši Radničkog su dvostruki osvajači Kupa-grupa zapad, a ove godine imaju priliku da ga odbrane i po treći put donesu u svoje vitrine. Prva prepreka na tom putu je ambiciozna i poletna ekipa Smedereva, koju će Kragujevčani dočekati u polufinalnom duelu u subotu 23. janunara u SBB hali Jezero.

Nakon zimske pauze i odrađenih priprema, vraćamo se takmičarskim utakmicama. Kup utakmica protiv Smedereva će nam ujedno biti i generalna proba pred nastavak prvenstva. Smederevo je ekipa koja trenutno zauzima prvo mesto na tabeli u Super b ligi, ima odličan sastav, sačinjen od nekoliko iskusnih i par veoma talentovanih mladih igrača. Iskoristićemo ovu utakmicu da probamo da sprovedemo u delo ono što smo radili tokom pauze i tako spremni dočekamo utakmicu protiv Novog Pazara, najavio je polufinalni susret Kupa, trener Radničkog Miloš Sretenović.

Početak utakmice je zakazan za 17:30 časova, a pravdu će deliti sudijski par Nemanja Živić i Aleksandar Rilak iz Kragujevca. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html