Čekajući vetar, 11. 9. 2022.

Čekajući vetar, 11. 9. 2022.

Jednom očisti i više nećeš bacati

Kad se izlio mazut u reku Rašku, čitav Novi Pazar se digao i protestovao. Dobro, ne baš čitav, ali u domaćim okvirima vrlo čitav ( da izvini gramatika).

Da se građanima pridružio i najveći lokalni medij - bilo bi još bolje, ali idemo jedno po jedno. Većina je shvatila osnovno: zagađena reka je i moj i tvoj i njihov problem. Čućete Tarika i Nusretu Brunčević iz Inicijative Za zdrav Novi Pazar.

Staro zdanje u Aranđelovcu je prešlo put od blistavosti i istorijske važnosti do ruine koja prokišnjava, sa zastajanjem na putu kada je neki privatnik hteo da ga pretvori u kockarnicu. Nećete? E, onda ništa. I tako je ništa, na šta neki građani ne pristaju. O tome govori Ana Đorđević.

Iva Anzulović je iz Zagreba došla u Beograd da podrži protest zbog miniranja Starice. Ne zna ona ni gde je Majdanpek, ni gde je Starica. Nije još bila ni na Staroj planini. I doći će opet da podrži. Razume jer ni Hrvatska ne blista.

Građani snažno podržavaju borbu protiv jednokratne plastike - pokazuje istraživanje Centra za unapređenje životne sredine. Gosti emisije su Ivana Jovčić i Vladan Šćekić.

Dunav snažno ne podržava da ga zagađuju istom tom plastikom i svim zamislivim vrstama đubreta. To aktivno razume mali broj ljudi, pa ih je toliko i čistilo priobalje.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari