Čekajući vetar, 11. 9. 2022.

Čekajući vetar, 11. 9. 2022.

Jednom očisti i više nećeš bacati

Kad se izlio mazut u reku Rašku, čitav Novi Pazar se digao i protestovao. Dobro, ne baš čitav, ali u domaćim okvirima vrlo čitav ( da izvini gramatika).

Da se građanima pridružio i najveći lokalni medij - bilo bi još bolje, ali idemo jedno po jedno. Većina je shvatila osnovno: zagađena reka je i moj i tvoj i njihov problem. Čućete Tarika i Nusretu Brunčević iz Inicijative Za zdrav Novi Pazar.

Staro zdanje u Aranđelovcu je prešlo put od blistavosti i istorijske važnosti do ruine koja prokišnjava, sa zastajanjem na putu kada je neki privatnik hteo da ga pretvori u kockarnicu. Nećete? E, onda ništa. I tako je ništa, na šta neki građani ne pristaju. O tome govori Ana Đorđević.

Iva Anzulović je iz Zagreba došla u Beograd da podrži protest zbog miniranja Starice. Ne zna ona ni gde je Majdanpek, ni gde je Starica. Nije još bila ni na Staroj planini. I doći će opet da podrži. Razume jer ni Hrvatska ne blista.

Građani snažno podržavaju borbu protiv jednokratne plastike - pokazuje istraživanje Centra za unapređenje životne sredine. Gosti emisije su Ivana Jovčić i Vladan Šćekić.

Dunav snažno ne podržava da ga zagađuju istom tom plastikom i svim zamislivim vrstama đubreta. To aktivno razume mali broj ljudi, pa ih je toliko i čistilo priobalje.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html