Čekajući vetar, 12. 6. 2022.

Čekajući vetar, 12. 6. 2022.

Nešto je i u ljubavi

’Ajde što neki bogati i moćni poveruju da priroda postoji samo da bi bila u njihovoj službi i cene je onoliko koliko može da im uveća bogatstvo i moć, nego što se institucije prostru da im to omoguće. One institucije koje u opisu posla imaju zaštitu prirode. I onda se organizuje fensi žurka u pećini i osvane ograda sa katancem na putu za vidikovac u nacionalnom parku. Ekološki aktivisti kažu da je važno ne odustati i čuvati svu dokumentaciju. Jednom će biti upotrebljena.

Veterina Beograd ima šest azila, a u njima oko tri i po hiljade napuštenih pasa. Broj je ogroman, ali direktor tvrdi da se situacija popravlja - i u svesti i u primeni zakona. Održana je još jedna akcija udomljavanja. Lepa prilika za podsećanje da se ljubav ne kupuje.

Nemojte naglo da mršavite, posebno ne na svoju ruku - sjuriće vam se hemikalije iz masnog tkiva u krvotok. Koje hemikalije? Pa, one kojima smo svakodnevno izloženi, a da o tome i ne razmišljamo. Neke od njih glume hormone štitne žlezde, toliko uspešno da im organizam potpuno veruje. O tome govori dr Marijana Ćurčić.

Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

IZ ARHIVE PPNS

UDRUŽENJA GRAĐANA NA PREDSTAVLJANJU NACRTA PLANA RAZVOJA KRAGUJEVCA

Udruženja građana na predstavljanju Nacrta Plana razvoja Kragujevca
PREPORUKA PPNS

SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari