Čekajući vetar, 13. 11. 2022.

Čekajući vetar, 13. 11. 2022.

"... budi mi silan..." Džoni Štulić

Balkan ume da se potuče oko zajedničke pesme koju svi svojataju, ali nađe se i pameti da se udruži oko odbrana reka koje im svojataju profiteri. Problemi su isti, načini napada na prirodu su isti, pa je dobro kad se razmene iskustva i daje uzajamna podrška u borbi. Kada se aktivisti iz regiona nađu zajedno na nekom mestu, u njihovim pričama razlikuje se samo akcenat kojim govore.

Čućete Andrijanu Mićanović iz Crnogorskog društva ekologa i priču o Komarnici koja je imala šansu da postane deo UNESCO baštine, ali su crnogorske vlasti to odbile.

ARHIVA PPNS: BUNTOVNIK SA RAZLOGOM - DUŠAN DAVIDOVIĆ, GUBEREVAC: BAVIM SE POLJOPRIVREDOM, PLANIRAM DA OSTANEM NA SELU; O POTENCIJALNOM RUDNIKU - NAROD ĆE SE SKUPITI, DO TOGA NEĆE DOĆI

Kako su nam šume, ima li pomaka u aktima koji bi trebalo da ih štite; šta je horizontalno zakonodavstvo i zašto je važno vezano za Poglavlje 27; šta možete da pročitate iz Zelenih karti, kako da doprinesete da naredne stvarno ozelene i da li ozbiljno mislimo da će Evropa da brine o našoj životnoj sredini dok se mi foliramo da smo napredovali? Za nju je to samo statistika i razlog za eventualne diplomatske packe. Za nas je život. Naš život.

Nikola iz Srbobrana ima dvadeset godina i azil za napuštene pse. Imao je osam godina kada je spasio prvu kucu. I dalje su prijatelji. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari