Počeo Arsenal...

Počeo Arsenal...

Četvorodnevni Arsenal fest 05 u Kragujevcu počeo je u četvrtak uveče sjajnim nastupima Hladnog piva, Baba, Elementala, Orthodox Celtsa i brojnih drugih pred oko 5.000 posetilaca, uprkos oblačnom i prohladnom vremenu!

Na main stage-u pevač Mile Kekin i ekipa iz Hladnog piva predstavili su se žestokim i energičnim nastupom koji je privukao nekoliko hiljada posetilaca, iako je završen u 2:30 iza ponoći! Uz standardne stare "razarače" poput "Nije sve tako sivo", "Pitala si me", "Soundtrack za život" i drugih, Zagrepčani su ponudili, a publika je sjajno prihvatila, i pesme sa novog albuma "Dani zatvorenih vrata".

Pivu su na glavnoj bini prethodili njihovi sugrađani Elemental, koji su potpuno opravdali premijerni nastup na Arsenalu - eksplozivan početak uz "Reži me" i "Neustrašivi" nagovestio je odličan set u kom su se našli "Priroda i društvo", "Male stvari", "Prokleta ljubav", "Iz dana u dan"...

"Ja sam druga generacija iz moje obitelji koja je u Kragujevcu. Stari mi je ovdje osamdesetih bio udarnik", našalila se pevačica Remi.

Grupa Babe je bila uz Hladno pivo i Elemental "udarna pesnica" na main stage-u. Žika Milenković i ekipa su Kragujevčanima ponudili odličnu svirku tokom koje su na sjajan prijem naišle "Loša navika", "Da te vidim golu", "Slanina", "Češemo se", "Piksla od kristala", kao i udarni tandem hitova – "Ko me ter’o" i "Noć bez sna".

Na main-u su nastupili i beogradski Consecration koji je iz temelja čvrstom svirkom prodrmao Arsenal, kao i kragujevačka Debela Nensi čije tekstove je znao dobar broj okupljenih, a završna "Bude li te moji koraci" pevala se horski.

Glavne zvezde garden stage-a nesumnjivo su bili veterani irskog zvuka Orthodox Celts koji su izveli čak dve nove stvari - "One" i "Save Me" sa predstojećeg novog albuma. Frontmen Aca Celtic na početku je obećao da neće "pričati viceve, svirati balade i smarati u bilo kom smislu", pa su se ređali hitovi "The Irish Rower", "Whiskey in the Jar", "Nancy Whiskey", "Green Roses"..., bez priče i pauze između numera.

"Ova svirka nam neće biti samo najbolja, već i najprofitabilnija. Dobili smo jednu starku, LG mobilni telefon, ručni sat i jedan duks" – konstatovao je Aca, pokazujući svaki od predmeta koji su završili na bini zahvaljujući delirijumu u publici.

Luda žurka na gardenu upotpunjena je i sa žestokim nastupom kragujevačkog Ludaka u razvoju (LUR). U "Zastavinoj bašti" nastupili su i beogradska hard rock grupa Vrane kamene, bluzeri The Cockblockers iz Kragujevca i The Highlanders iz Užica, kao i crnogorski pankeri Društvo skrivenih talenata i novopazarski Gospođo, bate.

Prve večeri hiljade ljudi neprekidno je cirkulisalo između maina, smeštenog u fantastičan prostor "Kneževog arsenala", stare fabrike municije iz 19. veka, i obližnjeg Gardena u "Zastavinoj bašti". Između te dve glavne tačke posetioci su mogli da prate otkačno takmičenje u sviranju vazdušne gitare na Jelen air guitar stage-u, čiji je voditelj bio Inspektor Blaža. Do ranih jutarnjih sati posetioci su mogli da uživaju programu Explosive DJ stage-a gde su nastupili Markwood, Wise D& Kobe, Gramophonedzie i Sale Liquid & Solid.

Druge večeri Arsenala 26. juna na main-u nastupaju Ritam nereda, Brkovi, Sharks, Snakes and Planes, S.A.R.S. i Zabranjeno pušenje, dok su iste večeri 26. juna na gardenu Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Styptic, Forever Storm i Samostalni referenti. Programi počinju od 20:00.

Foto: PPNS/Aleksandra Vukomanović 

ARSENAL FEST SAJTFB STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html