Migranti vinovnici dva incidenta u Bogovađi za četiri dana - narušavali red i mir, pa ponižavali zaposlenu u Komesarijatu

Migranti vinovnici dva incidenta u Bogovađi za četiri dana - narušavali red i mir, pa ponižavali zaposlenu u Komesarijatu

Krajem prošle sedmice, tačnije u četvrtak 17. decembra došlo je di incidenta u Centru za azil Bogovođa, u kome su trenutno smešteni maloletni migranti i izbeglice bez pratnje roditelja. Intervenisala je i policija, a kako saznajemo, maloletni migranti koji su narušili javni red i mir su identifikovani i već premešteni u druge prihvatne centre. Meštani Bogovađe bili su uznemireni ovim događajem...

INCIDENT MEĐU MALOLETNIM AZILANTIMA U BOGOVAĐI, 21. 12. 2020.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, postupajući po jučerašnjoj prijavi, uhapsili su pet maloletnih državljana Avganistana starosti 15,16 i 14 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su u privremenom Centru za azil maloletnih migranata u Bogovađi izvršili krivična dela prinuda, zlostavljanje i mučenje, povreda ugleda zbog rasne, verske, nacionalne, ili druge pripadnosti i uništenje...

UHAPŠENO PET MALOLETNIH AVGANISTANACA IZ CENTRA ZA AZIL U BOGOVAĐI, 25. 12. 2020.

Izvor: Lajkovac na dlanu


KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA POSLE INCIDENTA U CENTRU ZA AZIL U BOGOVAĐI

Zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi nakon saznanja iz medija da je grupa migranata smeštenih u Centru za azil Bogovađa naterala zaposlenu u Komesarijatu za izbeglice i migracije da poljubi prostirku za izvođenje njihovog verskog obreda, pokrenuo postupak kontrole rada tog komesarijata radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem i stepena bezbednosti u tom centru.

Stručni saradnici Odeljenja za hitno postupanje Zaštitnika građana će narednih dana posetiti Centar za azil Bogovađa kako bi prikupili informacije o incidentu, utvrdili razloge zbog kojih je do njega došlo kao i načine na koje je organizovano obezbeđenje tog centra.

U postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Komesarijata za izbeglice i migracije pokrenutom na osnovu snimka incidenta u Centru za azil u Bogovađi koji je objavljen na društvenim mrežama, Zaštitnik građana traži od Komesarijata podatke na koji način je organizovano obezbeđenje Centra za azil u Bogovađi, kao i koje mere će biti preduzete u cilju uspostavljanja bezbednosti.

Zaštitnik građana traži i informacije da li su o incidentu obavešteni nadležni organi uprave i da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimalo mere iz svoje nadležnosti.

Izvor: Zaštitnik građana, 24. 12. 2020.

UHAPŠENO PET MALOLETNIH AVGANISTANACA U PRIVREMENOM CENTRU ZA AZIL MALOLETNIH MIGRANATA U BOGOVAĐI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, postupajući po jučerašnjoj prijavi, uhapsili su sinoć pet maloletnih državljana Avganistana starosti 15,16 i 14 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su u privremenom Centru za azil maloletnih migranata u Bogovađi izvršili krivična dela prinuda, zlostavljanje i mučenje, povreda ugleda zbog rasne, verske, nacionalne, ili druge pripadnosti i uništenje tuđe stvari.

Sumnja se da su oni tridesetčetvorogodišnju radnicu Komesarijata za izbeglice prinudili da poljubi prostirku za molitvu u znak izvinjenja što je nagazila na nju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Viši sud u Valjevu.

Izvor: MUP, 25. 12. 2020.


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari