Obrušio se deo puta Kragujevac-Batočina (VIDEO)

Obrušio se deo puta Kragujevac-Batočina (VIDEO)

Magistrala od Kragujevca do Batočine, dugačka 25 kilometara, građena je i pripremana čak 16 godina, da bi krajem oktobra prošle godine konačno bila otvorena. Ipak, kao što često biva u Srbiji, ma koliko dugo trajali i pripremali se neki radovi, to nije garancija da će oni biti kvalitetno urađeni. Našoj redakciji javio se čitalac i poslao video snimak koji svedoči o tome da ta deonica nije bezbedna za vozače, jer se gotovo cela traka se obrušila.

Pre mesec i po dana počeli su problemi, tvrdi naš čitalac koji je želeo da ostane anoniman. Po vozače najveći problem predstavlja deo puta na oko 14 kilometara od Kragujevca ka Batočini.

“Da bi izravnali trake oni su samo nasipali, nasipali i nasipali. Ništa nisu obezbedili da se ne dogode ovi bezbednosni problemi koje vidimo. Prvo se otvorila mala rupa, oni su to sanirali i asfaltirali. Pre sedam dana pokrenulo se klizište. Samo su postavljeni znaci i svetlosna signalizacija, ništa nije obezbeđeno. Ovuda prolaze kamioni, šleperi, automobili…”, kaže naš čitalac koji smatra da postoji opasnost da se uruši i druga traka.

Put Kragujevac‒Batočina počeo je da se gradi u jesen 2004. godine. Iako nije u pitanju kompletan auto put već samo njegovo proširenje, 15 godina nije bilo dovoljno da on bude završen.

Lokalni mediji pomno su pratili izgradnju tog puta, kao i brojna prekršena obećanja i probijene rokove.

– Autoput od Kragujevca do Batočine biće potpuno gotov sledeće godine, a razmatra se i mogućnost izgradnje autoputa od Kragujevca do Gornjeg Milanovca u narednim godinama, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije (7. 12. 2018)

– Autoput od Kragujevca do Batočine, dug 24 kilometara, biće završen do juna naredne godine, Aleksandar Vučić, premijer Srbije (25. 5. 2017)

– Autoput Kragujevac – Batočina je jako važna deonica od 24 kilometra koja je počela da se gradi još 2009. godine i mislim da je strašno što već davno nije bila izgrađena. Ceo autoput od Kragujevca do Batočine biće završen do polovine naredne godine, Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (2017)

– Najavljujući otvaranje deonice auto-puta od Kragujevca do Batočine, ministarka je rekla da će ostalih 11 kilometara biti završeno do kraja godine, Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (1. 8. 2016)

– U narednih godinu i po dana, posle gotovo deset godina, završićemo konačno auto put Batočina-Kragujevac, sredstva su obezbeđena u budžetu za narednu godinu tako da će građani Kragujevca, u narednih godinu i po dana, imati novih 25 km puta koji znači, s jedne strane nove investitore a s druge strane bržu, udobniju i bezbedniju vožnju do Beograda, Niša, Novog Sada, Dejan Trifunović, državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (decembar 2015.)

– Duboko se nadam da ćemo do kraja 2012. imati završen taj prvi regionalni autoput koji vezuje jedan veliki srpski grad sa Koridorom 10, Verica Kalanović, potpredsednica vlade za privredu i regionalni razvoj (31. 3. 2012)

– Tokom 2010. godine gradiće se autoput kroz opštine Batočina i Lapovo, a svi radovi na autoputu dugom 25km trebalo bi da budu završeni do 2011. godine, Verica Kalanović, ministarka za nacionalni investicioni plan (1. 12. 2008)

– Moramo rešiti imovinsko pravne odnose i onda kada uradimo kompletnu projektnu dokumentaciju, računam da će najkasnije za tri godine biti završen ovaj put, Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije (5. 5. 2007)

Izvor: Nova.rs, 26. 1. 2021. 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • milomir.dv
    26.01.2021

    Ima stari put za Jagodinu..čuvajmo ovaj..

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html