U Beogradu iregularni migranati, MUP ih sprovodi u prihvatne centre

U Beogradu iregularni migranati, MUP ih sprovodi u prihvatne centre

U redovnoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, u Beogradu je pronađen više od 20 "iregularnih migranata, koji će biti sprovedeni u prihvatne centre", saopštio je MUP.

Akcija je sprovedena na teritoriji beogradskih opština Savski venac, Stari grad i Novi Beograd.

Pripadnici MUP-a i na ovaj način brinu o ličnoj i imovinskoj sigurnosti građana, ali i o migrantima kojima će u prihvatnim centrima biti obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj, stoji u saopštenju.

Policija je u sredu dovela 46 ilegalnih migranata u zgradu Komesarijata za izbeglice i migracije u Ulici Gavrila Principa odakle ih je poslala dalje u prihvatne centre širom Srbije.

Pored redovnih akcija pronalaska iregularnih migranata, MUP je u prihvatnim centrima u Obrenovcu i Krnjači postavilo i punktove na kojima kontroliše njihov izlazak i ulazak iz prihvatnih centara.

MUP je i prošle nedelje prebacio 27 iregularnih migranata iz Beograda u Prihvatni centar u Preševu.

Krajem prošle godine, policija u Srbiji je takođe sprovodila akcije "nalaženja iregularnih migranata" van kampova i prihvatnih centara i "vraćala" ih u te centre. Te akcije su preduzimane u Vojvodini u opštinama u blizini granice sa Rumunijom, Mađarskom i Hrvatskom, ali i u glavnom gradu, pisao je RSE.

Izvori: MUP, 10. i 12. 2. 2021; Blic 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari