FOTO: Energetika Kragujevac, 15. 6. 2022. (18:30)

FOTO: Energetika Kragujevac, 15. 6. 2022. (18:30)

ARHIVA ENERGETIKE

Iz vesti od 24. maja 2022.Radovi na modernizaciji daljinskog grejanja u Energetici idu po planu i privode se kraju. Do sada je pristigao veći deo opreme kao što su kotlovi, gorionici, izmenjivači toplote, kotlovske pumpe, veći deo sistema za održavanje pritiska, pristigle su sve cevi za distributivne vrelovode. Očekivani efekti modernizacije sistema, nakon završetka izgradnje i rekonstrukcije Energetike, ukupnog toplotnog kapaciteta na Matičnoj lokaciji nove kotlarnice, sa ekonomajzerima je 112 MW, ogledaju se u sigurnosti u isporuci toplotne energije, povećanju stepena korisnosti, smanjenju potrošnje energenata i gubitaka primarne energije kao i smanjenju aerozagađenja. Sve navedeno nedvosmisleno pokazuje opravdanost ulaganja u modernizaciju sistema daljinskog snabdevanja toplotnom energijom u Energetici...

Svi kotlovi su postavljeni na svoje mesto. Izvršeno je oko 70% postavljanja cevi i armature unutar kotlarnice, postavljene su posude za održavanje pritiska u kotlovskom krugu, a u toku je montaža posuda za održavanje pritiska u distributivnom sistemu, radi se na izradi sistema za hemijsku pripemu vode, postavljeni su dimnjaci visoki 42 metra, radi se na postavljanju dimnjaka i eksplozivnih klapni, elektro ormari se sklapaju u prostorijama izvođača i instalirane su kotlovske pumpe.

U toku je postavljanje cevnih nosača za distributivne vrelovode, do pređašnjeg mesta transformacije toplotne energije.

Izvor: Energetika, 24. 5. 2022. ARHIVA PPNS

TAMNA STRANA GREJANJA U KRAGUJEVCU, ALI I SHVATANJA SLOBODNOG PRISTUPA INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNAČAJA, 2. 11. 2021.

Tamna strana grejanja u Kragujevcu, ali i shvatanja slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja

ENERGETIKA NE POSEDUJE IZVEŠTAJE O MERENJU EMISIJE ZAGAĐUJUĆIH MATERIJA U VAZDUH - UTVRDILA INSPEKCIJA I NALOŽILA OTKLANJANJE TE NEZAKONITOSTI (FOTO, VIDEO), 14. 12. 2021.

Energetika ne poseduje Izveštaje o merenju emisije zagađujućih materija u vazduh - utvrdila inspekcija i naložila otklanjanje te nezakonitosti (FOTO, VIDEO)

PREPORUKA PPNS

SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBMIKSKLAUD 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari