Suzbijanja krpelja 22. juna na više lokacija u Kragujevcu

Suzbijanja krpelja 22. juna na više lokacija u Kragujevcu

Suzbijanje krpelja na javnim površinama sprovodiće se u sredu 22. juna od pet do deset časova, saopštilo je Odeljenje za javno zdravlje grada Kragujevca.

Tretman će se sprovodi sa zemlje, na sledećim lokacijima: Jezero Bubanj, Veliki park, Šumarice, Centralna radionica, Palilulski potok, Šest topola – Ibarskih rudara, Mali park kod pijace, Nova kolonija, zgrada Gradske uprave, Zlatna ruža, Aerodrom, Park Ilina voda i Pivarski park.

Odeljenje ističe da će se krpelji tretirati preparatima na bazi deltametrina. Reč je o preparatu koji u manjoj ili većoj meri može da bude štetan po pčele, pa je potrebna njihova zaštita.

Podsećamo, vektorske zarazne bolesti su bolesti čiji uzročnik (bakterija, virus, rikecija, parazit) izvesno vreme, pre nego što dospe u svog domaćina, provede u vektoru (komarac, krpelj i različite druge vrste insekata). Nakon takozvanog spoljašnjeg perioda inkubacije (vreme neophodno da vektor postane zarazan), vektor prenosi uzročnika zaraznih bolesti na osetljivog domaćina (čovek, životinja) ubodom, ujedom. Inficirani vektori najčešće doživotno prenose uzročnika. Detaljno: BOLESTI KOJE PRENOSE KRPELJI I KOMARCI (VEKTORSKE ZARAZNE BOLESTI)

Bolesti koje prenose krpelji i komarci (vektorske zarazne bolesti)
ARHIVA PPNS: EKOLOGIJA


PREPORUKA PPNS

SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBMIKSKLAUD 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari