Bajer smiruje građane: Neće biti GMO biljaka u Evropi

Bajer smiruje građane: Neće biti GMO biljaka u Evropi

Nakon fuzionisanja sa američkom kompanijom “Monsanto” hemijski koncern “Bajer” ne namerava po svaku cenu da prodaje genetski izmenjeno seme u Evropi.

- Ne preuzimamo “Monsanto” zato da bismo odomaćili genetski izmenjene biljke u Evropi - izjavio je za “Zidojče cajtung” direktor “Bajera” Verner Bauman. Ukoliko društvo odbija genetski izmenjeno seme, “Bajer” će to prihvatiti.

- I nećemo tražiti zaobilazne puteve da iznudimo nešto drugo - dodali su čelnici farmaceutskog giganta.

Prema Baumanovim rečima, “Monsanto” je na početku decenije, uprkos velikom protivljenju, pokušavao da nametne uvođenje genetski izmenjenih biljaka u Evropi i nije reagovao na strahovanja.

- To im se sada obilo o glavu - rekao je on, dodavši da će pod njegovim rukovodstvom takvoj politici definitivno doći kraj.

- Mi u "Bajeru" nameravamo da gajimo partnerski pristup kako prema našim kupcima, tako i prema svim društvenim grupama - istakao je on, dodavši da će on lično intenzivno tražiti dijalog s kritičarima.

Strahovanja da bi uvoz genetski izmenjenog semena mogao biti pojačan u Evropi pojavila su se nakon objavljivanja ugovora između “Bajera” i “Monsanta”.

Maja Anastasijević
Izvor: Blic 


PODSEĆANJE PPNS 

PREPORUKA PPNS 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove) 
 
PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari