"Ko ne voli brokoli, …"

Sećate se cvećara Pere Micića iz kultnog filma, i njegove čuvene rečenice: "Ko ne voli karanfile, ne treba ni da živi"? E, tako smo moja prijateljica Aleksandra i ja nedavno zaključile da ne razumemo kako neko može da ne obožava brokoli, i da "Ko ne voli brokoli, …", znate već i sami.

Dok čekam na Aleksandrin recept za zapečeni brokoli, u žurbi sam isprobala vrlo jednostavnu hladnu salatu sa brokolijem i karfiolom - i svidela mi se. Ovo je zaista brza salata, a možete biti maštoviti i dodavati razne sastojke.

Potrebno:

  • po 150g cvetova karfiola i brokolija
  • pola glavice crvenog luka
  • pola glavice crnog luka
  • kašičica maslinovoh ulja
  • kašika balsamiko sirćeta
  • so

Priprema

Vrlo je prosto, operete i iseckate brokoli i karfiol, ili otvorite kesu smrznutog, i kratko blanširate tako da povrće ostane hrskavo. Ocedite i ostavite da se ohladi.

Iseckati luk na rebarca, pomešati sa karfiolom i brokolijem, i dodati začine.

Salata najlepša kada malo odstoji i dobro se ohladi, a možete joj dodati razne sastojke, od koštunjavog voća, krutona, pa do grilovane paprike.

Prijatno!

Za posetioce portala PPNS: slobodni ste da pošaljete pitanja o ishrani na mejl minavb@gmail.com, rado ću poslati odgovore. Pitajte slobodno, pitajte sve i pitajte stalno, jer svako vaše pitanje, ma koliko lično bilo, drugima može da bude primer kako da pronađu svoj put za bolji osećaj u životu.

Jasmina Mitrić FB STRANATVITER

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari