Agrogrnja dobila prvi ’Dunav soja’ sertifikat u Srbiji

Agrogrnja dobila prvi ’Dunav soja’ sertifikat u Srbiji

"Agrogrnja" je prva kompanija u Srbiji koja je ispunila sve potrebne uslove i dobila sertifikat "Dunav soja", koji se odnosi na mogućnost prometa (otkupa i trgovine) kontrolisane NON-GMO soje domaćeg porekla.

"Agrogrnja" je zasluženo dobila pomenuti prestižni sertifikat, nakon ispunjavanja svih neophodnih uslova, edukacije sopstvenog kadra i svojih brojnih kooperanata u prethodnom periodu, saopštila je kompanija dobitnica sertifikata.

Sertifikat "Dunav soja" uručen je 9. oktobra 2014. godine generalnom direktoru "Agrogrnje" Vladislavu Nediću, od strane predstavnika renomirane kontrolne kuće SGS Beograd, koja je sprovela sertifikaciju.

Međunarodna asocijacija "Dunav soja" sa sedištem u Beču formirana je sa ciljem podsticanja proizvodnje kvalitetne NON-GMO soje u zemljama dunavske regije radi smanjenja evropske zavisnosti od uvoza ove uljarice i njenih derivata, koji trenutno iznosi preko 95 odsto. Pogodnost Dunavske regije za povećanje uzgoja NON-GMO soje izrazito je velika, naročito u našoj zemlji. Zbog toga je na inicijativu kompanije "Agrogrnja" regionalno sedište asocijacije "Dunav soje" osnovano u Srbiji u Novom Sadu i pokriva svojim delovanjem i zemlje u okruženju i to: BiH, Hrvatsku, Mađarsku i Rumuniju.

Standard "Dunav soja" je specifičan jer zahteva nekoliko provera godišnje i, kako je saopšteno u kompaniji "Agrogrnja", ona će redovno ispunjavati sve zahteve standarda, s jednakim uspehom koji je upravo dokazala i sa ovom implementacijom.

Članstvom u međunarodnoj asocijaciji, uvođenjem standarda i dobijanjem sertifikata "Dunav soja", kompanija "Agrogrnja" pokazuje da joj je konstantni prioritet podizanje njenog poslovanja na viši nivo, naročito kada je u pitanju dostizanje evropskih garancija kvaliteta roba.

"Agrogrnja" u sferi agrobiznisa na našem tržištu stabilno posluje već 18 godina i bavi se organizacijom poljoprivredne proizvodnje u Vojvodini u saradnji sa nekoliko hiljada svojih kooperanata. Godišnje kompanija prometuje preko 75.000t merkantilnih roba, žitarica i uljarica, i sa poslovnim prihodima od gotovo 20 mil EUR godišnje se svrstava u red nezaobilaznih činioca na našem tržištu.

Izvor: Ekapija 

AGROGRNJA SAJT, FB PROFIL

ASOCIJACIJА DUNAV SOJA

SPISAK SVIH ČLANOVA ASOCIJACIJE 


Privremeni sajt KRAGUJEVAC BEZ GMO od 31. maja 2014. godine ima novu, trajnu adresu. Ubuduće, aktuelnosti o GMO pratite na portalu PRVI PRVI NA SKALI, po odeljcima ● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (na srpskombez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove) 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html