Bogosavljević: Izmene zakona o GMO nisu na dnevnom redu

Bogosavljević: Izmene zakona o GMO nisu na dnevnom redu

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da se trenutno ne razmatraju izmene važećeg zakona o genetski modifikovanim organizimima i da će građani i stručna javnost svakako o tome biti blagovremeno obavešteni.

- Taj zakon nije na dnevnom redu - rekla je Bogosavljević - Bošković novinarima nakon predstavljanja izveštaja o stanju u poljoprivredi u Srbiji u 2013. godini, u Klubu poslanika.

Ona je naglasila da eventualne izmene aktuelnog zakona, koji u potpunosti zabranjuje proizvodnju, promet i uvoz GMO, u narednim godinama sigurno ne bi bile rađene bez učešća stručne javnosti i građana i u skladu sa procedurom.

- Trenutno je na snazi važeći zakon... kada bude - ako bude (izmena) biće svi obavešteni - ponovila je ministarka.

Bogosavljević-Bošković je na kraju poručila da će zdravstvena bezbednost građana biti na prvom mestu dok ona vodi taj resor i da tržišni i integracijski pristup ne sme da bude preovlađujući.

VIDEO (izvor: Beta)

Izvor: Tanjug 

  • PPNS/O GMO/SRBIJA

MIŠČEVIĆ: ZAKON O GMO USKORO U PROCEDURI

  • PPNS/O GMO/M. M. ŠEVARLIĆ

ISKAŽIMO OPŠTENARODNU VOLJU PROTIV GMO!
O GMO LOBISTIMA U SRBIJI


Privremeni sajt KRAGUJEVAC BEZ GMO od 31. maja 2014. godine ima novu, trajnu adresu. Ubuduće, aktuelnosti o GMO pratite na portalu PRVI PRVI NA SKALI, po odeljcima ● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (na srpskombez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html