Mozaik RTK: Botanička bašta - prof. dr Snežana Branković

Mozaik RTK: Botanička bašta - prof. dr Snežana Branković

Radio-televizija Kragujevac
Emisija: Mozaik 
8. 12. 2022.

Najveća botanička bašta na Balkanu, Botanička bašta u Kragujevcu, oplemenjena je sa novih 35 sadnica zahvaljujući donaciji iz projekta "Zeleni pojas".

Koje su sadnice u pitanju, koliko su značajne, na koji način će se organizovati novogodišnji bazar, govori prof. dr Snežana Branković, rukovodilac Botaničke bašte.

* * *

- Imali smo tu čast i zadovoljstvo da dobijemo donaciju. Društveno odgovorna kompanija Mol Srbija ima svoj projekat "Zeleni pojas". Na prostoru Srbije i drugih zemalja trudi se da ozeleni zelene površine. Konkurisali smo kao jedan od gradova u Srbiji i dobili određena sredstva da uredimo našu zelenu površinu. Potrudili smo se da dve bašte uredimo, stilizujemo ih i modernizujemo. Posadili smo 35 novih vrsta zimzelenog i drvenastog biljnog materijala.

- Ozbiljniji monitoring planiramo da radimo sledeće godine. Na fakultetu će se održavati predavanja građanske nauke. Građani će se upoznati kako mogu da se bave naukom, a na prostoru Botaničke bašte ćemo raditi različite eksperimente, držaćemo radionice.

- Kreativni deo tima Botaničke bašte je došao na ideju da imamo bazar. Ove godine, 23. i 24. decembra, prvi put ćemo imati bazar, za početak skroman, da vidimo kako to funkcioniše. Imaćemo proizvode koji su proistekli iz onoga što baštini Botanička bašta. Prodavaćemo jastučiće sa lavandom, originalno oslikane magnetiće, kao i čestitke. U ta dva dana, od 11 časova, potrudićemo se da predstavimo potencijal koji imamo. Poziv svim Kragujevčanima da dođu, a pored bazara biće organizovana i šetnja baštom, prostori za slikanje, služićemo čaj i kafu.

- U saradnji sa udruženjem PRVI PRVI NA SKALI, dobili smo prostor na sajtu Ekologija Kragujevac gde, osim na Instagram stranicama i sajtovima, imamo prostor da možemo takve stvari da prezentujemo i da pozivamo građane.

SNIMAK GOSTOVANJA (OD 4:17 DO 22:26)ARHIVA PPNS KO SVE IMA ISTRAŽNA PRAVA I KOJE RUDE ISTRAŽUJE U SRBIJI?

Ko sve ima istražna prava i koje rude istražuje u Srbiji?
"RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html