Convivium Musicum: Akademski hor Obilić

Convivium Musicum: Akademski hor Obilić

Nakon uspešno održanog Festivala, nastavlja se koncertna sezona Convivium Musicum. U subotu 27. oktobra od 20 časova na sceni Prve kragujevačke gimnazije nastupiće Akademski hor Obilić iz Beograda.

Akademski hor Obilić nastao je daleke 1884. godine na Univerzitetu Beogradu. Horom su do sada dirigovala najveća imena domaće umetničke scene kao što su Josif Marinković, Jovan Bandur, ali i cenjena profesor emeritus Darinka Matić Marović koja je vodila hor od 1981. godine.Od svog osnivanja, hor beleži više uspešnih turneja i veliki broj nastupa širom sveta, na najpretižnijim koncertnim podijumima. U istoriju i tradiciju hora Obilić stao je i impozantan broj uspešno izvođenih kapitalna dela umetničke muzike kako inostranih, tako i domaćih kompozitora.Hor je dobitnik velikog broja nagrada i priznanja koje je tokom postojanja osvojio. Pored zanačajnog broja renomiranih dirigenata sa kojima je nastupao, hor se može pohvaliti i saradnjom sa istaknutim okestrima kao što je Ruski nacionalni orkestar, Ženevski simfonijski orkestar i mnogi drugi.Umetnički rukovodilac Akademskog hora Obilić je Darinka Matić Marović, a trenutni dirigent je Đorđe Stanković, koji će sa horom nastupiti u Kragujevcu. Na programu koncerta u Kragujevcu su dela: J. Marinkovića, M. Govedarice, S. Rahmanjinova, S. Mokranjca, R. Petrovića, B. Donatija i drugih.Koncert se održava uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan. 

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html