FMF je završen, počinje Arsenal fest

FMF je završen, počinje Arsenal fest

Festival muzičkog filma završen je sinoć fenomenalnom svirkom kragujevačkog benda "Vesele osamdesete" kojem se priključio na bini i čuveni basista "Idola" Zdenko Kolar.

Publika je na Festivalu ogledala filmove "Nebeska tema" i "Novi talas-40 godina posle", a organizatori su ovom prilikom ugostili reditelja Mladena Matičevića, pijanistu Aleksandra Šandorova, rediteljku filma i muzičku urednicu "Radio Beograda 202" Olgu Kepčiju, muzičkog kritičara Petra Janjatovića, basistu Zdenka Kolara i gosta iznenađenja, pevača i solo gitaristu pank grupe KBO, Sašu Vujića Vuju.

Слика може припадати једна или више особа, људи стоје, people walking, гужва и напољу

- Obe večeri su bile fantastične i posebne na svoj način. Prve večeri je bilo nekako emotivno, na ivici suza, mada se poneka i iskrala. Publika je svakako bila "dotaknuta", a i u razgovoru sa gostima, prijateljima i saradnicima Vlade Divljana, osećala se duboka emocija tokom evociranja svih uspomena. Druge večeri, potpuno drugačiji vajb - vratili smo se u osamdesete, tako da je duh jugoslovenstva lebdeo nad Trgom. Razgovor je potrajao jer su posetioci bili inspirisani i poneti tom energijom novog talasa, a gosti su bili raspoloženi za opušteno "čavrljanje o roku". Najlepše od svega je da se i sinoć i veče pre u našem gradu nešto lepo i jedinstveno dogodilo, da je Đački trg bio prepun publike, od najmlađih posetilaca sa lažama, do onih sa "srebrnim" frizurama, a bilo je i prolaznika sa kućnim ljubimcima, dozvanih dobrim rok zvukom, zastali su i ostali..., kažu organizatori iz Kulta.

Слика може припадати 1 особа и напољу

Iz organizacije se još jednom zahvaljuju pokroviteljima Festivala - Ministarstvu kulture i informisanja, Filmskom centru Srbije i Skupštini grada Kragujevca, zatim Parlamentu Prve kragujevačke gimnazije i svim medijskim kućama koje su izveštavale o događaju, a bilo ih je dosta. Posebno se zahvaljuju prijateljima iz organizacije Arsenal festa i svim divnim ljudima, posetiocima, koji su svojim prisustvom i svojom energijom ulepšali čitav događaj i pozivaju sve sugrađane da se presele na Arsenal i ostanu u dobrom društvu i dobrom ritmu, saopšteno je na kraju prvog Festivala muzičkog filma u Kragujevcu.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari