Foto klub Kragujevac najbolji u zemlji - priloženi ’dokazi’ iz Novog Sada

Foto klub Kragujevac najbolji u zemlji - priloženi ’dokazi’ iz Novog Sada

Poslednji vikend avgusta, skoro dve decenije, u Novom Sadu je rezervisan za „Gradić fest“, fenomenalni festival uličnih svirača. U isti vreme, duže od decenije, u istom gradu se održava jedinstveno fotografsko takmičenje „Kadar 24“ odnosno, „Frame 24“. Ovo na engleskom je zbog toga što takmičenje ima međunarodno karakter, pa bi mi bilo nekako nedorečeno kada i taj naziv na engleskom ne bih pomenuo.
Takmičenje je jedinstveno, kao što već rekoh, jer je „24“ ključni broj. Učestvuje 24 fotografa, traje 24 sata, ima 24 teme i 24 sudije, odnosno, 24 člana žirija koji ocenjuju rad takmičara. Interesantno i izazovno, za ne?

Frejm 24

Ove godine, put Novog Sada krenula je četvoročlana ekipa iz Kragujevca, rešena da svojim učešćem opravda ono zbog čega je FKK najbolji klub u zemlji. Ivan Stojanović, prošlogodišnji učesnik, jedini sa kakvim takvim iskustvom i trojica „mladih lavova“, kako su ih zvali ostali učesnici i organizatori: Lazar Novaković, Nenad Živanović i Goran Jordanski.

A, da. Nijedan takmičar teme ne zna unapred. U petak, 30. avgusta, tačno u 13 časova takmičari su dobili teme i raštrkali se po gradu tražeći odgovore. U sebi su se preispitivali, gledali spisak tema, prepadali prolaznike, bicikliste, preprodavci razne robe su bežali misleći da su neka inspekcija, sklapali su nova prijateljstva, upoznavali ljude, zavlačili se po prolazima, svađali sa radnicima svakojakih obezbeđenja.
A kroz glavu im je prolazilo: kako odgovoriti na temu „jaje“, kako kreirati diptih u jednom snimku, gde da nađem arhitekturu, kontrast, kako da snimim senku kad je nema i još svakakva pitanja, a u potrazi za odgovorima na luckaste nazive zadatih tema.

Neki nisu ni spavali, pojedini bi se zapili po gradskim lokalima sa novostečenim prijateljima, neki su uživali u muzici u gradiću...

Tačno nakon 24 časa takmičenje je završeno i otpočela je nova trka sa vremenom: do 20 časova je trebalo pregledati snimljeni materijal, odabrati slike, minimalno ih obraditi, svesti na prihvatljivu veličinu i poslati na server organizatora.

Kako poslati na server kad je internet očajan, ako ga uopšte i ima?

Laptop pod pazuh, pa trči po lokalima... Jedva. Jedan takmičar nije stigao da pošalje nijednu fotografiju, nekima su prilikom „uploada“ „ispadale“ pojedine teme, pojedini su i uspeli. Dan se završio, takmičenje je gotovo, oteklih i bolnih nogu idemo u Gradić na festival i na „po jednu“.

Nedelja je dan odluke. Žiri je preko noći odradio svoj posao, svi su u jednoj Sali, postavljen je projektor i čekaju da organizator saopšti rezultate.

I eto novih uspeha za FKK!

Mladi lavovi su se pokazali kao snažni borci, nisu džabe izazvali pažnju ostalih:

  • Nenad Živanović, 1 zlato, 6 bronzi;
  • Lazar Novaković, 1 zlato, tri srebra, jedna bronza;
  • Goran Jordanski, 1 zlato, dva srebra, dve bronze;
  • Ivan Stojanović 1 zlato, 1 srebro, tri bronze.

Ukupno 22 medalje za Foto klub Kragujevac - od 72 koliko se dodeljuje takmičarima ili 30% svih medalja otišlo je u ruke četvorici takmičara iz FKK!

Eto zašto je Foto klub Kragujevac najbolji u zemlji. Sada ostaje da sačekamo rezultate Kupa klubova. Važna nam je i ta potvrda. Nadamo se da ćemo uspeti, iako je bilo raznih transfera, odnosno prelazaka iz kluba u klub. Naravno, FKK nije u tome učestvovao. Naša priča je čista, jedinstvena, vedra i nasmejana. Neka tako i ostane.

Što se takmičenja „Kadar 24“ tiče, svaka čast organizatorima. Željno iščekujemo sledeću godinu i novi „Kadar 24“. I „Gradić fest“.

Autori fotografija - osvajači zlatnih medalja: 

  • Goran Jordanski - Refleksija (gore levo)
  • Ivan Stojanović - Minimalizam (gore desno)
  • Lazar Novaković - Iluzija (dole levo)
  • Nenad Živanović - Simetrija (dole levo)

Ivan Stojanović, FK Kragujevac

GALERIJA PPNS

KOMPLETNI REZULTATI

PRILOG RTVSTRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html