Frka 2020: Od 20. do 31. avgusta u Kragujevcu

Frka 2020: Od 20. do 31. avgusta u Kragujevcu

Peta Filmska radionica Kragujevac (FRKA) organizuje se od 20. do 31. avgusta u Knjaževsko-srpskom teatru.

Radionica je namenjena svim ljubiteljima filma i knjige, zainteresovanim za pisanje scenarija i poznavanje filmske, akademske kritike.

Tokom trajanja radionice polaznici će imati priliku da sarađuju sa eminentnim scenaristima i filmskim kritičarima, pod čijim mentorstvom će naučiti da pišu za film i pišu o filmu.

Predavači ovogodišnje radionice su: Vuk Ršumović, Gordan Matić, Dunja Petrović, Miroljub Stojanović i Saša Radojević.

Učešće na radionici je besplatno, a organizatori su se potrudili da bude i bezbedno, tako da će svim polaznicima obezbediti zaštitne maske, dezinfekciona sredstva i potrebnu, odgovarajuću distancu od dva metra tokom predavanja.

Vaše je samo da ponesete svoju priču, poručuju organizatori.

Organizator je udruženje Forma, a pokrovitelji su: Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije i Skupština grada Kragujevca.

PROGRAM

FRKA: O NAMA

Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kultunog stvaralaštva. Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke filmovi su posao i prilika za karijeru.

Frka je projekat intenzivne letnje radionice filma u Kragujevcu koja polaznike uči svim aspektima stvaranja filma, kao i razvoja filmske umetnosti i srodnih vidova stvaralaštva.

Ostali projekti

Pored letnje filmske radionice Frka, ovaj tim organizuje Internacionalni džez festival, kao i Šumadijski internacionalni filmski festival.

U 2018. godini gradu Kragujevcu je predstavljeno i prvo izdanje Kragujevačkog uličnog bioskopa, projekta koji je usko povezan sa filmskom radionicom i na kojem su Kragujevčani imali prilike da se upoznaju i razgovaraju sa autorima kultnih ostvarenja domaće kinematografije.

Kreativna i preduzimačka aktivnost može se prepoznati i kroz brojna filmska i TV-ostvarenja, poput serijala "Srpski junaci srednjeg veka", celovečernjih igranih filmova "Žućko, priča o Radivoju Koraću" i "Ringeraja", igrano dokumentarnog "Ko spava kod orla i dva lava?", "Dašak", kao i pozorišnih predstava "12 gnevnih ljudi", "Leteti", "Sanjajući more".

U našem programu razvoja nalaze se projekti Mrak - muzička radionica Kragujevac i Laboratorija kulture Kragujevac.

Među medijskim partnerima Frke je portal Prviprvinaskali.com.

FRKA SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html