Informacione tehnologije - nov studijski program master akademskih studija

Informacione tehnologije - nov studijski program master akademskih studija

Nov studijski program master akademskih studija - Informacione tehnologije, koji će se od oktobra 2019. godine sprovoditi na Univerzitetu u Kragujevcu, predstavljen je danas u Rektoratu.

Master program Univerziteta u Kragujevcu, kao deo interdisciplinarnih Master 4.0 programa, kreiran je u saradnji četiri fakulteta Univerziteta u Kragujevcu: Fakulteta inženjerskih nauka, Prirodno-matematičkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka i Ekonomskog fakulteta.

- Informacione tehnologije su velika šansa za zapošljavanje, napredovanje i razvoj mladih ljudi, one sve više prodiru u sve oblasti i studijski programi moraju da prate razvoj informacionih tehnologija. Fakulteti su i dalje jedine institucije koje mogu da pruže znanja na nivou koji je potreban privredi, njihova suštinska prednost je ta što nude predavača koji je ekspert iz date oblasti. Uz to studentima će biti obezbeđen pristup realnim poslovnim problemima na obaveznim praksama u kompanijama i direktni kontakt sa vrhunskim stručnjacima iz industrije. Nov master program je koncipiran tako da obrađuje sledeće oblasti: Analiza podataka, Distribuirano računarstvo, Interaktivno računarstvo, Organizacija i upravljanje projektima, rekao je prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Rukovodilac studijskog programa, prof. dr Boban Stojanović, istakao je da je studijski program nastao u saradnji vodećih IT kompanija, države i obrazovnih institucija. Među IT kompanijama koje učestvuju u realizaciji programa kroz stručne prakse, predavanja, mentorstvo master radova, su Microsoft, Comtrade, Asseco, Logispin i mnoge druge.

Studijski program Informacione tehnologije akreditovan je kao jednoipogodišnje master studije (90 ESPB) na srpskom ili engleskom jeziku, a Univerzitet u Kragujevcu u školskoj 2019/2020 godini upisaće 35 studenata na sledeći broj mesta:

  • broj budžetskih mesta: 15
  • broj samofinansirajućih mesta: 10
  • broj stipendija Inicijative "Digitalna Srbija": 5
  • broj stipendija Univerziteta u Kragujevcu: 5

Pravo na upis imaju svi studenti koji su stekli visoko obrazovanje najmanje na osnovnim akademskim studijama u obimu od 240 ESPB na studijskom programu iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, matematike, računarskih nauka, mašinskog inženjerstva, organizacionih nauka, informacionih tehnologija, biomedicinskog inženjerstva ili na nekom srodnom studijskom programu.

Konkurs za upis studenata na master akademske studije otvoren je od 9. do 18. oktobra 2019. godine.

Tekst konkursa i više informacija možete pogledati na sajtu Univerziteta u Kragujevcu

Univerzitet Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html