Kragujevac otvoreni grad koji se voli - predstavljanje u Beogradu

Kragujevac otvoreni grad koji se voli - predstavljanje u Beogradu

Кnjigа "Kragujevac otvoreni grad koji se voli" Miodraga Stojilovića, novinara, pisca i publiciste, u izdanju Ustanove kulture "Koraci", biće predstavljena u Udruženju Kragujevčana i prijatelja Kragujevca u Beogradu (Despota Stefana 12/VIII) u četvrtak 22. februara od 18 časova.

Učestvuju: direktorka UK "Koraci" Mirjana Milenković, urednik Venko Andonovski, recenzent Zoran Matović, pisac pogovora Nenad Karamijalković i autor.

Moderator će biti dr Mališa Stanojević.

Ovom knjigom M. Stojilović vodi vrhuncu svoju posvećenost Kragujevcu, obnavljanju sećanja na vredne događaje i ljude koji su ispisali njegovu istoriju i afirmaciji našeg grada u zemlji i svetu, ističu organizatori.

’Knjiga "Kragujevac otvoreni grad koji se voli" na specifičan način afirmiše smisao i ulogu Udruženja Kragujevčana i prijatelja Kragujevca i istovremeno obnavlja sećanja na neke od njegovih utemeljivača i perjanica’.

Kragujevac otvoreni grad koji se voli PRVI PRVI NA SKALI baner 400x229
Podsećamo, knjiga je nastala na osnovu dokumenatarnog serijala "Kragujevac što negda beše", čiji je autor i voditelj bio Stojilović, a rađen je u produkciji Televizije Kragujevac 2000. godine. 

Kako je u pogovoru napisao Zoran Matović, dugogodišnji predsednik Udruženja Kragujevčana u Beogradu, "ova serija je mnogo doprinela homogenizaciji Udruženja, a čin njenog kolektivnog gledanja će kasnije prerasti u uspešne tribine koje traju do današnjih dana.

Bila je čuvena 2000. godina. Vreme velikih promena. Nismo znali kakvih sve – ali smo sa tugom i zebnjom prihvatili činjenicu da su odgovorni ljudi sa krila tih promena ukinuli jedan kolektivni biser duhovnog stvaralaštva – emisiju Kragujevac što negda beše. To je bila jedna od prvih stvari kojima su legitimisali promene.

Tuga je prošla, zebnja ostala".

ARHIVA PPNS KRAGUJEVAC OTVORENI GRAD KOJI SE VOLI - PREDSTAVLJANJE U BIBLIOTECI (AUDIO)

Kragujevac otvoreni grad koji se voli - predstavljanje u Biblioteci (AUDIO)


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html