Nagrade za Knjaževsko-srpski teatar na festivalima u Rusiji i Srbiji

Nagrade za Knjaževsko-srpski teatar na festivalima u Rusiji i Srbiji

Knjaževsko-srpski teatar osvojio je tri nagrade sa predstavom "Dnevnik jednog ludaka" na festivalu "Ceo svet – teatar" u Nižnjem Novgorodu u Rusiji, kao i  priznanje za "Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka", na festivalu "Bucini dani" u Aleksandrovcu.

Priznanja u Rusiji

Glumac Ivan Vidosavljević proglašen je laureatom prvog stepena i nagrađen za najbolju mušku ulogu, takođe dobitnik je i specijalne nagrade za glumu - za veliki doprinos razvoju saradnje, ojačavanja prijateljskih i kulturnih odnosa i aktivno učešće u Međunarodnom festivalu pozorišnih trupa, kako stoji u obrazloženju žirija. Još jedna nagrada pripala je reditelju predstave i glumcu Knjaževsko-srpskog teatra, Dušanu Stanikiću, koji je nagrađen specijalnom nagradom za režiju predstave "Dnevnik jednog ludaka", po tekstu N. V. Gogolja.

Festival "Ceo svet - teatar" je održan deveti put. Prerastao je iz regionalnog u sveruski, a sada i u međunarodni festival na kome je učestvovalo preko 4.000 ljudi. Festival obuhvata sve žanrove pozorišne umetnosti i nastupa u četiri kategorije: lutkarsko pozorište, dramsko pozorište, muzičko pozorište, umetnički prikaz.

Uspeh i u Srbiji

Knjaževsko-srpski teatar postiže zapažene uspehe i na domaćoj festivalskoj sceni. Na osmom pozorišnom festivalu "Bucini dani" u Aleksandrovcu, predstavi u produkciji kragujevačkog teatra "Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka", pripala je nagrada za produkciju "Minja Obradović". Autor predstave je Anđelka Nikolić koja potpisuje i režiju, a koproducenti su pored Knjaževsko-srpskog teatra Puls teatar Lazarevac, Seoski kulturni centar Markovac i Umetnička grupa Hop.La! Beograd.

Obrazloženje žirija

"Ovom nagradom odajemo priznanje, ali i podstičemo pozorišta u Srbiji da češće prave ovakve repertoarske iskorake, pokažu hrabrost, zagrizu metak, stanu na crtu, kao što su stali autori i producenti ove predstave.

Birajući originalnu temu i autentičnu dokumentarnu građu za svoju predstavu, oni su otvorili vratanca u hodniku iznenađenja.

Kako danas biti društveno angažovan? Kako kroz umetnost doneti pravdu onima kojima je ona za života izmakla? Kako vaspitavati publiku uronjenu u jeftinu zabavu i estetiku koju je vreme pregazilo?

Ova produkcija pokazuje da se ići na sigurno i provereno mora nekad zaustaviti i da se bez propitivanja sopstvenih granica, bez straha od rezultata, nećemo nikad pomeriti iz malograđanske čaršije".

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR: REPERTOAR

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB

Knjaževsko-srpski teatar: Repertoar


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html