Počeo 19. Internacionalni džez festival Kragujevac

Počeo 19. Internacionalni džez festival Kragujevac

Poslednji dani oktobra u Kragujevcu su tradicionalno rezervisani za sve ljubitelje džeza.

Na XIX Internacionalnom JazzFestu u Kragujevcu, od 26. do 28. oktobra, sviraju najbolji svetski džez bendovi. Izvođači iz Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Mađarske i Srbije, koji nastupaju na ovogodišnjem Festivalu, potrudiće se da XIX IJFK bude istinska uvertira predstojećeg jubileja.

PETAK 26. OKTOBAR

  • Rémi Panossian trio, Francuska
  • Schime trio + One, Srbija

SUBOTA 27. OKTOBAR

  • Miklós Lukács trio: Cimbiózis, Mađarska
  • Infinitude: Ingrid & Christine Jensen, Kanada

NEDELJA 28. OKTOBAR

  • Julia Hülsmann trio, Nemačka
  • Kompost 3, Austrija

Svi koncerti glavnog programa održavaju se na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra sa početkom u 20 časova.

Cena dnevne ulaznice je 700 dinara, a kompleta 1.800.

DETALJNIJE O IZVOĐAČIMA

U Knjaževsko-srpskom teatru 27. oktobra od 10-12 časova biće održan master klas. Tema majstorske radionice je "Individualna i kolektivna improvizacija", a održaće je domaći džez bend Schime Trio + One. Svi polaznici će biti u prilici da čuju bivšeg kragujevačkog đaka, klaviristu Savu Miletića, zatim vođu benda, saksofonistu Luku Ignjatovića i mladog i talentovanog bubnjara, Predraga Milutinovića. Radionica je namenjena učenicima Muzičke škole i studentima Filuma, ali i svim zainteresovanim sugrađanima i ljubiteljima džeza.

U foajeu Knjaževsko-srpskog teatra nakon svakog koncerta u okviru JazzFesta planiran je džem sešn, kada će poznati lokalni bend zajedno sa izvođačima i gostima iz inostranstva u opuštenoj atmosferi nastaviti da jazzaju sa publikom. Ulaz je slobodan.

Dobro došli na XIX JAZZanje

IJFK i PRVI PRVI NA SKALI poklanjaju dve ulaznice za drugo veče Džez festivala posetiocu koji kao komentar ispod ovog članka na portalu navede naziv jedne teme koju izvodi neko od učesnika festivala :)

IJFK SAJTFB STRANATVITER

PRVI PRVI NA SKALI Internacionalni dzez festival Kragujevac 2018 partneri


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html