Počinje koncertna sezona ’Konvivium muzikum’

Počinje koncertna sezona ’Konvivium muzikum’

Po uzoru na velike metropole i njihove kulturne scene, Udruženje građana "Konvivium muzikum", koje ponosno stoji iza Internacionalnog festivala kamerne muzike "Konvivium muzikum", organizuje koncertnu sezonu 2016/2017.

Cilj ove manifestacije je da se redovnim koncertima omogući sveži dah umetnosti i kulture stručnoj publici i ljubiteljima klasične muzike. Posetioci Koncertne sezone imaće priliku da uživaju u izvođenjima dobro poznatih dela klasične literature i da se upoznaju sa novim ostvarenjima domaćih i inostranih kompozitora. Kragujevac će tokom Koncertne sezone ugostiti veliki broj umetnika iz Srbije i različitih zemalja kao što su Ukrajina, Italija, Nemačka, Švajcarska, Kina, Singapur.

Koncertna sezona "Konvivium muzikum" počinje nastupom italijanskog flautiste Amabile Karmineluiđija u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u sredu 14. septembra od 20 časova. Na programu ce biti dela Mocarta, Rajnekea, Gobera i Demersmana. Ovaj koncert biće realizovan uz pomoć Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. 

PROGRAM

  1. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Rondo D-dur K. 373 b (Anh. 184)
  2. Philippe Gaubert (1879-1941): Nocturne et Allegro Scherzando
  3. Carl Reinecke (1824-1910): Sonata “Undine” Op. 167 - Allegro; Intermezzo; Allegretto vivace; Andante Tranquillo; Finale. Allegro molto agitato ed appassionato, quasi Presto
  4. Jules Demersseman (1833-1866): Solo de Concert (Italian Concerto) No.6, Op. 82

BIOGRAFIJA

Flautista Amabile Karmineluiđi rođen je u Salernu (Italija). Muzičko obrazovanje započeo je na Muzičkom konzervatorijumu G. Martuči (Conservatorio di Musica G. Martucci) u klasi profesora Salvatore Lombardia. Dalje obrazovanje nastavio je u Avelinu na Muzičkom konzervatorijumu Domeniko Čimaroza (Conservatorio di Musica Domenico Cimarosa). Studirao je u Nemačkoj na Visokoj školi za muziku (Hochschule fur Musik) u Detmoldu, u klasi prof Janoša Balinta.

Dobitnik je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima flautista, među kojima su:

  • Prva nagrada na Internacionalnom takmičenju Dinu Lipati (Bukurešt, Rumunija, 2004.)
  • Prva nagrada na Internacionalnom takmičenju flautista „Domeniko Čimaroza“ (Italija, 2015.)
  • Druga nagrada na VIII takmičenju Rikone (Concorso Citta di Riccione, Italija, 2010).

Učestvovao je u završnim etapama na međunarodnom takmičenju "Praško proleće" (Prag, Češka) i na ARD Internacionalnom takmičenju (Minhen, Nemačka).

Kao solista, Amabile je svirao sa mnogim orkestrima, kao što su državna filharmonija Sibiu (Rumunija, 2014.) i orkestrom Falaut Campus u Salernu, Italija. Redovno sarađuje se orkestrima Landestheater (Detmold, Nemačka) i Landestheater (Eisnah, Nemačka).

U njegovom istančanom stilu sviranja i jedinstvenim osećajem za muzičku frazu, kritičari i profesori prepoznaju svojevrsno umeće i tehniku, o čemu svedoče i brojne nagrade na takmičenjima, kao i koncerti i nastupi širom sveta.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Sve informacije o tačnim datumima održavanja koncerata i izvođačima mogu se naći na FB stranici "Konvivium muzikum".

Organizaciju koncertne sezone pomažu: grad Kragujevac, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja, FILUM, Muzička škola "Miloje Milojević", Muzički centar i portal PRVI PRVI NA SKALI. 

CONVIVIUM MUSICUM SAJT, FB STRANA, JUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html