Promocija poštanske marke Srbije za evropsko takmičenje

Promocija poštanske marke Srbije za evropsko takmičenje

Istorijski arhiv Šumadije biće domaćin promocije poštanske marke Srbije, kandidata u glasanju za najlepšu marku Evrope, u petak 9. septembra od 12 časova. Na promociji će se obratiti doc. dr Adam Sofronijević, direktor Radne jedinice "Srbijamarka". Ovim povodom priređuje se i izložba.

Izbor za najlepšu poštansku marku Evrope počeo je u maju, a traje do 9. septembra. Ovogodišnja zajednička tema izdanja "Evropa" za sve evropske poštanske operatore su priče i mitovi, po odluci asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa. Glasa se na sajtu Posteurop.org.

Prvo izdanje ove vrste objavljeno je 1956. godine. Od 1993. godine PostEvropa je odgovorna organizacija, ovlašćena od strane Svetskog poštanskog saveza, za koordinisanje izdavanja ovih maraka i izbor tema, kao i takmičenje za izbor najlepše marke, koje je prvi put održano 2002. godine.

Pošta Srbije je za nacionalnog kandidata na izboru za najlepšu marku Evrope opredelila marku pod nazivom "drekavac", čiji dizajn je delo svetski poznatih fotografa braće Zamurović. Na njoj je predstavljeno biće iz mitologije Južnih Slovena, naročito zastupljeno u mitologiji Srba - drekavac. Ovo demonsko biće, po narodnim verovanjima, može imati više materijalnih manifestacija, a njegova umetnička predstava na marki oslikiva mračnu, gotovo horor suštinu ovog srpskog mita.

Pošta Srbije svake godine u okviru programa izdavanja prigodnih poštanskih maraka izdaje emisiju "Evropa", kao jedno od najznačajnijih i najpopularnijih izdanja, kojim učestvuje na izboru za najlepšu marku Evrope.

Najlepša marka Evrope bira se glasovima publike i stručnog žirija, a izbor publike otvoren je za javnost i na njemu mogu da učestvuju svi zainteresovani građani.

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html