Studentski kulturni centar: Programi, jun 2017.

Studentski kulturni centar: Programi, jun 2017.

JUN 2017

Petak 9. jun, 22:00
Koncert: Brazillian Jazz Collectiv, vokal Sanja Marković
Letnja scena SKC

DETALJNIJE

Ponedeljak 12. jun, 22:00
Džez ponedeljak: Aca Pejčić i prijatelji
Letnja scena SKC

Nastavak niza sjajnih „živih“ džez svirki ponedeljkom. Aca Pejčić, sa svojim bendom, spaja autentičnu ruralnu „muziku sveta“ i džez standarde. Za sve ljubitelje kvalitetne žive muzike: Aca Pejčić (saksofon, kaval, klavir), Saša Ranković (bubanj) i Jovan Jovanović (gitara).

Utorak 13. jun, 20:00
Otvaranje izložbe skulptura "Once Upon a Dream" Slavice Obradović
Kontakt galerija SKC

Polazeći od bajke, kao primarnog seta vrednosti i pouka koje pojedinac još kao dete usvaja iz spoljašnjeg sveta, izložbom „Once Upon a Dream”, umetnica Slavica Obradović problematizuje pitanje samospoznaje i lične podvojenosti između fantazije i realnosti. Krhki, lomljivi, transparentni, izuzetno suptilni predmeti i materijali „zarobljeni“ su u izmaglici između nastajanja i nestajanja.

Četvrtak 15. jun, 20:00
Multimedijalno književno veče "Gospodin sistem" Željka Jovanovića
Kutija šibica SKC

Mladi kragujevački pesnik i satiričar, Željko Jovanović, je, u saardnji sa Aleksandrom Đevićem, priredio multimedijalni prikaz svojih radova, „Gospodin sistem“. Željko i Aleksandar su članovi Književne radionice SKC. Ovim radom daju doprinos promišljanju o izražajnim sredstvima savremene umetnosti i mladih umetnika.

Petak 16. jun, 22:00
Koncert: Promocija albuma "Daljine" Bojane Vunturišević
Letnja scena SKC

Već poznata na sceni kao vokal benda „Svi na pod“, Bojana Vunturišević, ovom prilikom nastupa kao moćan vokal u novom muzičkom projektu. Reč je o modernom pop zvuku sa dozom nenametljive i razumljive elektronike. 

Cena ulaznice 200 dinara.

SKC I PRVIPRVINASKALI.COM POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NA PORTALU POSTAVE LINK DO NAJOMILJENIJE PESME BOJANE VUNTURIŠEVIĆ :)

 


Utorak 20. jun, 20:00
Izložba Grafike
Galerija SKC

Izložba Grafike studenata Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i studenata Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu biće otvorena u Galeriji SKC u utorak 20. juna 2017. u 20 časova. Izložbu će otvoriti Gordana Petrović, redovni profesor FPU Beograd i Vladimir Ranković, vanredni profesor FILUM Kragujevac. Publika će izložbu moći da pogleda do 2. jula 2017.

Izložba Grafike studenata Fauklteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i studenata Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu održava se šesnaest godina nakon prve izložbe grafika kragujevačkih studenata umetnosti i, sasvim slučajno, na desetogodišnjicu prve, i do sada jedine, izložbe grafika studenata FPU i FILUM-a. Kao i tada, činjenica da je Odsek za primenjenu i likovnu umetnost FILUM-a nastao od Nastavnog odeljenja Fakulteta primenjenih umetnosti, i sada donosi izvesnu jedinstvenost u različitosti osobenih, jedinstvenih rukopisa svakog autora. Pored najvažnijeg – zabeleške o trideset i četiri stvaralačka početka, kao i nastavka već ustaljene saradnje dve neraskidovo povezane institucije, izložba u kragujevačkom SKC-u 2017. godine označava i početak ostvarivanja dugogodišnjeg cilja koji se nalazio pred Odsekom za primenjenu i likovnu umetnost FILUM-a – da obrazuje i one buduće umetnike čije će primarno stvaralačko polje biti grafika. Prva generacija kragujevačkih studenata-grafičara otpočeće studije ove jeseni. Ta činjenica čini priliku da studenti dva fakulteta zajednički predstave svoj rad još dragocenijom.

Vladimir Ranković

Izlagači:

Marija Bogdanović, Vanja Brajović, Darija Dragojlović, Dejana Đurđević, Bojana Đuričić, Nikola Garović, Saša Golijanin, Ivana Janković, Marijana Janković, Jana Knežević, Dušan Košanin, Milorad Koturović, Kasija Milenković, Stefan Milić, Nina Milosavljević, Vladimir Miljković, Marina Nektarijević, Jovana Nožinić,Sofija Pašalić, Vanja Pašić, Konstantinos Petrović, Željko Radulović, Vidan Ristović, Đorđe Slavković, Vanja Spasić, Jana Stankovski, Danica Stojanović, Jovana Stojković, Miljana Tešović, Ana Tomić, Milica Tucaković, Sara Vranić, Milica Vukajlović, Luka Zubić.

Sreda 21. jun, 19:00
Svetski dan muzike
Veliki park

Studentski kulturni centar tradicionalno obeležava Svetski dan muzike 21. juna sa početkom u 19 časova. 
Na koncertu, koji se održava na prostoru Velikog parka, nastupaju Kragujevačko pevačko društvo sa projektom Summertime i francuska kantautorka Adélys.

Svetski dan muzike je prilika za manje popularne izvođače da široj publici pokažu svoju umetnost i umeće.
Smisao ove muzičke manifestacije, koja se svakog 21. juna održava van uobičajenih koncertnih prostora - na javnim mestima, trgovima i parkovima - u više od 100 zemalja širom sveta, je da razni muzički stilovi i žanrovi dopru do najšireg kruga slušalaca. Ideja je da se muzičari ohrabre da izađu na ulice, kao i da svi koncerti budu besplatni.

Ustanovljen je početkom osamdesetih godina u Francuskoj na predlog tadašnjeg ministra kulture te zemlje Žaka Langa. On je predložio da se najduži dan u godini, 21. jun, dan letnje ravnodnevnice, širom Francuske proslavlja muzikom, besplatnim koncertima amatera i profesionalca, pojedinaca i udruženja, dece i odraslih, rokera, šansonjera, džezera i klasičara.

Godine 1997. Francuska, Češka, Španija, Italija, Grčka i Turska na sastanku u Budimpešti potpisuju Evropsku povelju o prazniku muzike. Od tada se obeležavanju Svetskog dana muzike priključuje sve veći broj zemalja. Već nekoliko godina, ovaj praznik se proslavlja u više od stotinu zemalja, među kojima je i Srbija.

Prilagođavajući se kulturnim specifičnostima svake zemlje, postao je popularna međunarodna muzička manifestacija, koja se održava na javnim mestima, trgovima, parkovima.

Petak 23. jun i subota 24. jun, 19:00 i 21:00
Francuski filmski karavan - ciklus "Žene na filmu"
Kontakt galerija SKC

petak 23. jun

  • 19:00 „Žeronimo“, režija: Toni Gatlif
  • 21:00 „Fidelio, Alisino putovanje“, režija: Lusi Barloto

subota 24. jun

  • 19:00 „Bruklin“, režija: Paskal Teso
  • 21:00 „Lepe godine“, režija: Marion Vernu

Ponedeljak 26. jun, 22:00 
Jazzy Monday: Pejčić-Milenković Quartet Plays Scofiled
Letnja scena SKC

Naša publika sa posebnom pažnjom prati uživo džez ponedeljkom. Ovoga puta, uz našeg multiinstrumentalistu Acu Pejčića, nastupa Nikola Milenković, mladi gitarista iz Beograda. Završio je džez gitaru u Beču i diplomirao baš na temu John Scofield albuma „A Go Go“. Pored njih dvojice, kvartet čine i: Rranković (bubanj) i Nemanja Ristović (bas). 

Planiran je nastup na Letnjoj sceni SKC. Ukoliko vremenski uslovi ne budu odgovarajući, koncert će biti održan u Kontakt galeriji SKC.

Utorak, 27. jun, 20:00
Veče arkodeonista FILUM-a Univerziteta u Kragujevcu
Letnja scena SKC

U saradnji sa mladim umetnicima i profesorima FILUM-a Univerziteta u Kragujevcu, nesvakidašnje muzičko veče na Letnjoj sceni SKC. Nastupaju: Nadežda Milenković, Đorđe Pavlović, Danilo Mitić i Filip Novaković. Reč je o studentima u klasi profesora: Zorana Rakića, Vojina Vasovića, Radomira Tomića i Predraga Kostovića. Na programu su kompozicije: Gabadulina, Kasera, Baha.

Četvrtak, 29. jun, 20:30
Završno predstavljanje radionice Akademskog pozorišta SKC
sala Prirodno matematičkog fakulteta

Glumci naše dramske radionice predstaviće publici svoj rad i veštine koje su usavršili tokom protekle sezone. Ulaz je besplatan. 

Od 30. juna do 7. jula, 21:00
Revija filmova sa ovogodišnjeg festivala Beldoks
Letnja scena SKC

Ovaj sjajan sedmodnevni filmski maraton organizujemo u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldoks. Reč je o ovogodišnjim najboljim ostvarenjima iz celog sveta. Sve projekcije počinju u 21 sat. Ulaz je besplatan.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html