U Kragujevcu otvoren Svetionik - škola socijalnih veština

U Kragujevcu otvoren Svetionik - škola socijalnih veština

Darija Vulić, Miloš Milovanović i Milomir Rakić, glumci Pozorišta za decu i mlade, osnovali su školu socijalnih veština "Svetionik" kao udruženje građana, sa željom da kroz dramsku formu rade sa decom i mladima i da sa njima podele svoje dugogodišnje iskustvo u radu i izvođenju predstava.

"Svetionik" nije samo škola glume. Dramska forma je izabrana kao metod jer su predavači u tome najstručniji.

- Rad sa decom neće se svoditi na uobičajen proces stvaranja predstave već ćemo sa njima kroz igru i njima poznate rutine raditi na podsticanju kreativnosti, razvijanju veštine komunikacije i socijalne inteligencije, komunikaciji kroz emocije, emocionalnom opismenjavanju, razvijanju govorno-jezičkih sposobnosti, podsticanju kreativnosti, oslobađanju pred drugima. Rezultati ovakve prakse su vrlo efikasni i pomogli su velikom broju dece da savladaju strahove i iskažu svoje stvaralačke sposobnosti, poručuju popularni kragujevački glumci.

Svetionik upisuje u dramske grupe decu i mlade, od pet do 17 godina. Prostorije ove škole nalaze se u ulici Svetozara Markovića broj 11.

- Igra je jedna od najvažnijih stavki u pravilnom razvoju deteta. Kroz igru deca grade samopouzdanje, razvijaju fizičku spretnost i postaju snažnija, uče kako da brinu o drugima u svom okruženju, savladavaju probleme i izazove sa kojima se suočavaju, ali kroz igru se i opuštaju i zabavljaju, smatraju Darija, Miloš i Milomir.

Biografije osnivača "Svetionika"

На слици може бити: 1 особа и текст
Darija Vulić rođena je 2. septembra 1982. godine u Kragujevcu. Diplomirala je glumu 2006. godine na Akademiji umetnosti u Prištini u klasi profesora Svetozara Rapajića. Već šesnaest godina je stalni član ansambla Pozorišta za decu i mlade Kragujevac. Na sceni svog matičnog pozorišta, kao i na drugim scenama, ostvarila je preko trideset uloga za koje je bila višestruko nagrađivana. Radila je i kao honorarni saradnik Knjaževsko-srpskog teatra. Ima iskustva u radu na filmu i televiziji. Šest godina radila je kao asistent na predmetu Dikcija kod profesora Andrijane Videnović na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.

На слици може бити: 1 особа и текст
Miloš Milovanović je rođen 21. juna 1984. godine u Kragujevcu. Diplomirao je glumu 2007. godine na Akademiji umetnosti u Prištini, u klasi profesora Božidara Dimitrijevića. Već šesnaest godina je stalni član ansambla Pozorišta za decu i mlade Kragujevac. U svom matičnom pozorištu, kao i na drugim scenama ostvario je do sada preko trideset uloga. Režijom je počeo da se bavi 2013. godine i do sada je režirao deset predstava. Bio je urednik Festivala profesionalnih pozorišnih trupa i nezavisnih produkcija "BAŠTeAtar" u Kragujevcu. Više puta je nagrađivan za svoj rad.

На слици може бити: 1 особа и текст
Milomir Rakić je rođen 11. septembra 1981. godine u Kragujevcu. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Prištini, u klasi profesora Svetozara Rapajića. U pozorištu za decu i mlade Kragujevac je zaposlen kao stalni član ansambla šesnaest godina. Na sceni svog matičnog pozorišta, kao i na drugim scenama, do sad je ostvario preko trideset uloga. Bio je angažovan kao honorarni saradnik Knjaževsko-srpskog teatra u više projekata. Ostvario je više zapaženih uloga i na filmu i televiziji. Za svoj rad je više puta nagrađivan. Osnivač je udruženja "Gledalište" koje se bavi pozorišnom produkcijom i izdavaštvom.

Kontakti Svetionika za detaljnije informacije su: 0646686555 i svetionikskola@gmail.com.

SVETIONIK FB STRANA, INSTAGRAM


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html