Započeta Letnja filmska radionica Kragujevac 2019

Započeta Letnja filmska radionica Kragujevac 2019

Letnja filmska radionica Kragujevac uveliko traje. Tridesetoro polaznika, ljubitelja filma i knjige, već rade na svojim filmskim pričama.

Energična predavanja Dunje Petrović su već prvoga dana "zapljusnula" polaznike dodatnim adrenalinom i inspiracijom, pa su od prvog trenutka svoje ideje počeli da sagledavaju iz njima novog, scenarističkog ugla.

Osnovni elementi filmske priče, građenje likova - karakterizacija i motivacija likova i građenje odnosa, građenje zapleta, kao i rad na sinopsisu priča polaznika, bile su teme Dunjinih predavanja i polazne tačke u radu na stvaranju scenarija. Analiza odgledanog filma "Perfetti Sconosciuti" poslužila je kao sublimacija pređenog gradiva.

Zatim je Gordan Matić pored osvrta na filmsku terminologiju i neizostavnog Hičkoka, nastavio sa polaznicima rad na njihovim sinopsisima, prešavši u fazu storyline-a. Građenje saspensa, filmske teme, kao i put glavnog junaka, prepreke i obrti, samo su teze, koje se trenutno razrađuju na radionici.

FB ALBUM

Ono što preostaje jeste finalna završnica u kojoj će im mentor biti Đorđe Milosavljević i svi se nadaju da će do kraja radionice imati svoje scenarije gotove, mada mnogi veruju, pogotovu oni koji su se opredelili za dugometražni film, da je benefita zaista pregršt i da će im Frka pomoći da ne budu u frci, u narednim mesecima u kojima će se posvetiti pisanju svojih priča.

Kako bi usledilo prvo javno čitanje novonastalih scenarija, koji su pre samo nedelju dana bili u povoju ili na nivou ideje, potrebno je da sačekamo kraj FRKE i vidimo da li su uspeli. 

PRILOG RTK
 

Među medijskim partnerima FRKE je portal Prviprvinaskali.com

FRKA 
SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI FRKA 2019 U fokusu filmska prica medijski partner


ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html