Bojan Kusmuk preuzeo KKK Radnički

Bojan Kusmuk preuzeo KKK Radnički

KKK Radnički i viši košarkaški trener Bojan Kusmuk (1969) ugovorili su saradnju za nastavak sezone 2017/2018 u kojoj se Kragujevčani takmiče u Košarkaškoj ligi Srbije. Večeras održava prvi trening u hali Jezero.

Saradnja sa Zoranom Todorovićem je raskinuta na inicijativu trenera. KKK Radnički se zahvaljuje Todoroviću za uložen trud i želi mu uspešan nastavak karijere van Kragujevca.

Kusmuk je bio na klupi Dinamika koji je iz Druge lige izveo u viši rang. Vodio je ranije i Slogu, Veliku Planu, Napredak, a trenersko iskustvo započeo je u Rumuniji. Kao prvi trener domaćih ekipa kalio se, uz Košarkašku ligu Srbije, i u Balkanskoj ligi.

Kao igrač pripadao je generaciji koja se borila za titulu prvaka 1995/1996 u dresu BFC Beočin, za koji je nastupao i u tadašnjem evropskom Kupu Radivoja Koraća. Uz matični klub Slogu, igrao je, pored ostalih, za Vršac, Hemofarm, Beobanku, Vojvodinu, Primorku, Mašinac, a bio je angažovan i u Beligiji, Izraelu, Srpskom Sarajevu.

Prepoznatljiv je kao stručnjak kojem su igrači i van terena u fokusu, pa tako zagovara ideju o udruženju igrača, poput postojećeg udruženja ligaša, sudija i trenera, a sve u cilju što zdravijeg domaćeg košarkaškog sporta. Zagovornik je jačanja košarkaških centara u Srbiji, pored Beograda, kako bi postojala što veća baza kvalitetnih igrača na raspolaganju domaćim klubovima, a onda i reprezentaciji.

Oživljavao je ekipe i posle loših otvaranja sezone (Napredak, 0-9), znao je da citira "na muci se poznaju junaci" kada je razvezivao košarkaške čvorove, a upravo to ga čeka u prestonici Šumadije sa ekipom koja debituje u KLS i ima ambicije da sačuva status u tom rangu. 

Prva iskušenja na klupi KKK Radnički su dva neugodna gostovanja u KLS - protiv Vršca 11. nevembra i Vojvodine nedelju dana kasnije. Prvi put u hali Jezero vodiće KKK Radnički u duelu sa Dinamikom 21. novembra.

Foto: KK Dinamik

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari