Juniori KKK Radnički - prvaci regiona

Juniori KKK Radnički - prvaci regiona

Juniori KKK Radnički osvojili su prvenstvo u regionalnoj ligi pošto su bili najbolja ekipa završnog turnira odigranog u Kragujevcu. Najpre su u polufinalu savladali gradskog rivala Radnički 1950 81:46 (23:11, 21:16, 25:7, 12:12), a onda su u finalu bili bolji i od Mladosti iz Smederevske Palanke 82:76 (19:11, 15:22, 24:22, 24:21).

Prva utakmica gotovo da je bila lišena bilo kakve neizvesnosti svih 40 minuta. Puleni Darka Brajkovića su i treći put savladali "imenjaka", i ovoga puta ubedljivo.

Ekipu je kao najefikasniji predvodio Zorbas sa 17 poena, a dvocifreni strelci bili su i Raković - 12, N. Nikolić (dres 10) - deset poena. Gotovo ceo sastav se upisao u strelce: Spasojević - devet, Tomašević - osam, J. Nikolić - sedam, Ristić - pet, D. Nikolić - četiri, Ristanović i Urošević - po tri, N. Nikolić (dres 7) - dva poena.

Finale je, pak, bilo prepuno uzbuđenja, a rezultatska neizvesnost potraja je više od 35 minuta.

Prvi kvartal pripao je KKK Radnički za osam poena (19:11), ali je u drugoj četvrtini Mladost bila kvalitetniji rival (15:22), pa je poluvreme završeno minimalnom prednošću "domaćina" - 34:33.

Treća deonica neznatno uvećava prednost KKK Radnički, ali tako što se najpre Mladost odvojila na +8 (41:49). Odgovornost sa druge strane preuzimaju kapiten Ristić i centar Nikolić, koji uz trojku Spasojevića vraćaju prednost svojoj ekipi.

Odnos snaga dolazi do potpunog egala u 35. minutu - rezultat je bio 64:64, ali tada Kragujevčani prave, ispostavilo se, pobedonosnu seriju 8:0. Mladost je imala snage da "juri" rezultat do kraja meča, ali ne i da preokrene prednost. Naposletku, titula prvaka regionalne juniorske lige pripala je, sasvim zasluženo, KKK Radnički, ekipi koja tokom čitave sezone nije doživela niti jedan poraz.

U završnoj utakmici sezone, centralna figura bio je Dimitrije Nikolić, izdvojio se sa 29 poena. Epitet junaka nosi svakako i kapiten Aleksa Ristić sa 23 poena, od kojih su mnogi bili u kritičnim momentima. U blistavom izdanju predstavio se i Nemanja Nikolić (dres 7) sa 17 poena. Nešto slabije šutersko veče imali su: Spasojević i Popović - po pet, Zorbas - tri, Tomašević - dva, ali su u presudnim momentima ipak opravdali poverenje Brajkovića. U finalu su nastupali, bez poena, i: J. Nikolić, Raković, N. Nikolić (dres 10), Urošević, kao i Ristanović. MVP Kadetske lige Srbije se povredio u ranoj fazi polufinala, pa je izostao sa parketa u finalu, što je u većoj meri uticalo na manje ubedljivu pobedu.

Nakon uspešno završenog takmičarskog dela, juniore KKK Radnički uskoro očekuje i ceremonijalni - dodela pehara i medalja. 

MULTIMEDIJA/FOTO

KALENDAR

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

Tribina mali baner

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html