Kadeti KKK Radnički ušli u srpsku elitu

Kadeti KKK Radnički ušli u srpsku elitu

Kadeti Kragujevačkog košarkaškog kluba (KKK) Radnički obezbedili su učešće u jedinstvenoj Kadetskoj ligi Srbije pošto su u kvalifikacionoj utakmici nadigrali palanačku Mladost i slavili ubedljiv trijumf 111:60 (12:18, 14:30, 22:31, 12:32).

Tračak rezultatske neizvesnosti pojavljivao se tek u prvih deset minuta, ali je u preostale tri deonice na parketu bila praktično samo jedna ekipa - KKK Radnički.

Među košgeterima, uspehu su najviše doprineli: najubojiti strelac L. Radojević sa 28 poena, "dvocifreni" B. Ristanović - 18, J. Zorbas - 16 i D. Popović - 10, a za pobedu su pogađali i: N. Nikolić i L. Saičić - po osam poena, N. Spasojević - pet, A. Nedeljković, L. Urošević, M. Tomašević, M. Lazić - po četiri, S. Ćurčić - dva poena.

O prvom krupnijem uspehu mladih nada KKK Radnički i onome što ih tek očekuje u sezoni koja uskoro počinje, razgovarali smo sa Srđanom Ivanovićem, prvim trenerom kadeta.

Najpre smo proanalizirali utakmicu, zainteresovani da li je i na terenu bio odnos snaga kao što pokazuje rezultat - +51?

Ivanović: Mi smo znali da imamo kvalitetniji sastav od palanačke Mladosti, međutim kod mlađih selekcija taj odnos snaga uvek treba da se iznova dokazuje na terenu. Utakmicu smo otvorili dosta nervozno, ali smo već posle prve četvrtine preuzeli stvar u svoje ruke. Preciznim šutevima smo odgovorili na njihovu zonsku odbranu, a našom dobrom igrom u odbrani su stvari polako došle na svoje mesto. Već na poluvremenu je razlika bila velika, pa kako nismo posustajali ni počekom drugog dela meča, ekipa iz Palanke se praktično predala.

Ivanović izdvaja odlučujuće momente za pobedu kragujevačkog sastava, uz ocenu rivala.

Ivanović: Odlučujuće za pobedu je bila naša odlična fizička pripremljenost, kao i sam sastav ekipe. Svih 12 igrača mogu kvalitetno da odgovore zahtevima koje postavljamo. Što se tiče pojedinaca u protivničkoj ekipi, imaju dva veoma talentovana igrača: Simeona Simića, člana kadetske reprezenacije ove godine, i Tufegdžića. Oni su nam zadavali najviše problema. Naglašavam da je naša kadetska ekipa na okupu praktično tek mesec dana, tako da i nisu imali puno vremena za uigravanje i postizanje nekih naročitih rezultata - to ih tek čeka. Ekipa je sastavljena od bivših članova KK Šumadija 1991, SK Foka i KK Kragujevac 96. Praktično, sva najtalentovanija deca u tom ’99. godištu su sada na okupu - u KKK Radnički.

Pred kadetima su sada takmičarski izazovi u kontituitetu. Od 24. oktobra sledi odmeravanje snaga najpre u 14 utakmica prve faze takmičenja u jedinstvenoj Kadetskoj ligi Srbije.

Ivanović: Ekipa KKK Radnički biće jedna od 16 najboljih kadetskih ekipa u našoj zemlji koje će se kroz kvalifikacije u svojim regionima plasirati u ovu jedinstvenu Kadetsku ligu Srbije. Takmičenje se odvija u dve grupe po osam ekipa, prve četiri iz obe grupe nastavljaju takmičenje u plej-of grupi, a slabije plasirani biće u plej-aut grupi. Na kraju takmičenja te dve kvalitetnije grupe daće učesnike fajnal fora za prvaka Srbije. Liga se praktično završava krajem aprila ili počekom maja naredne godine.

Još uvek nisu poznati svi rivali Kragujevčana, ali je već izvesno da će se u hali "Gordana Goca Bogojević" u Velikom parku igrati kvalitetna kadetska košarka, smatra Ivanović.

Ivanović: Ne znamo sve konkurente, pošto su kvalifikacije po regionima u toku, ali za sada su, na primer, u Beogradu prošli KK Zemun i KK Vizura koji su izbacili, recimo, jedan Partizan. U naredne dve nedelje se završavaju i dodatne kvalifikacije, pa ćemo onda imati jasnu sliku. Poznato je da je vajld kartu dobila ekipa Zvečana.

O klupskim ambicijama u takmičenju kadeta, Ivanović kaže:

Ivanović: Bez obzira ko će nam na kraju biti rivali, što se KKK Radnički tiče, borićemo se svim silama da se plasiramo u gornju, odnosno kvalitetniju grupu. Želimo da kroz ovo takmičenje afirmišemo nekoliko veoma talenovanih igrača. 

Na kraju razgovora, zatražili smo stručni sud - kakav košarkaški potencijal ima u rukama trener kome je KKK Radnički poverio svoje kadete?

Ivanović: Potencijal ekipe je prilično veliki i bez ikakvog straha i respekta ulazićemo u utakmice sa svim protivnicima. Uz malo sportske sreće i dobro zdravstveno stanje dečaka, naši dometi su veoma visoki. Primarni cilj, ipak, nije osvajanje nekog prvog, drugog ili trećeg mesta, već da neko od naših dečaka kroz ovo takmičenje stasa u seniorskog igrača i nasledi nekog od naših najvećih imena kragujevačke košarke.

KADETI KKK RADNIČKI

  • Nikola Spasojević, pozicije 2, 3
  • Aleksa Nedeljković 1
  • Janko Zorbas 1
  • Nemanja Nikolić 1, 2
  • David Popović 2, 3
  • Boris Ristanović 3, 4
  • Luka Urošević 2
  • Lazar Radojević 4, 5
  • Mihajlo Tomašević 3
  • Luka Saičić 4
  • Momčilo Lazić 4, 5
  • Saša Ćurčić 2, 3
  • Nemanja Nikolić 1,2
  • Filip Milosavljević 1
  • Milan Stožinić 2, 3
  • Jovan Đorđević 4

KKK Radnički će u nastupajućoj sezoni imati takmičarske sastave seniora, juniora i kadeta koji će biti predstavljeni javnosti u ovom mesecu, pred početak ligaških nadmetanja.

Kragujevački košarkaški klub Radnički je član regionalnog Košarkaškog saveza Centralne Srbije i Košarkaškog saveza Srbije. Preko KSS je i član Sportskog saveza Srbije, Evropske košarkaške federacije i Svetske košarkaške federacije.

KKK RADNIČKI SAJT, LIGA

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html