KKK Radnički cilja vezane pobede

KKK Radnički cilja vezane pobede



U 12. kolu Košarkaške lige Srbije KKK Radnički gostuje Zlatiboru, susret u Čajetini zakazan je za subotu 16. decembar od 18 časova.

Zlatibor u sezoni ima skor 5-6. U šest utamica kod kuće četiri puta je pobedio - Metalac, Borac, Slogu i Mladost, a dva puta je poražen - od Vojvodine i Beovuka, slabije plasiranih ekipa u ovom delu sezone.

Utiske o partijama Zlatiboraca u proteklih 11 kola KLS, kakvu košarku igraju, za klupski sajt iznosi Petar Beader čijim je poenima zaključena utakmica u prošlom kolu i overena prva pobeda.

Beader: Zlatibor ima ekipu za poštovanje, sastavljena je od dobrih pojedinaca. S obzirom koliko su uložili u tim, verovatno ni oni nisu zadovoljni tim negativnim skorom koji imaju momentalno. Imali su ta dva poraza kod kuće, koja su za njih verovatno neočekivana. Uz to, u poslednja dva kola su pretrpeli poraze od Dunava i Vršca..., što kod nas izaziva dodatni oprez pred dolazak na megdan. Nesumnjivo je da bolje igraju na svom terenu nego u gostima i osvajanje bodova tamo biće svojevrstan podvig za nas - za šta smo spremni.

Po korisnosti, iz sastava su se izdvojili Papić, Veličković i Marojević. Zlatibor je u pred ovo kolo ojačao svoje redove angažovanjem Nemanje Simovića i Svetozara Popovića, a nešto ranije u ekipu je stigao i Amerikanac poreklom iz Kameruna Robert Songolo Ngijol (1994), učesnik Afrobasketa ove godine. Time je, kao i KKK Radnički, "zatvorio" tim do kraja sezone. O individualnim kvalitetima aduta trenera Vanje Guše, Beader kaže:

Beader: Dobri su to pojedinci, predvodi ih kao najiskusniji centar Marojević, Papić je jak takođe ispod koša, Veličković zna odlično da organizuje igru, tu su i Vulić i Gudžić... I Zlatibor ima internacionalca, Ngijol je došao prošlog meseca. Odigrao je tri utakmice u kojima se nije isticao toliko poenima, ali im je dao veliku agresivnost u odbrani.

Sa druge strane, ekipa KKK Radnički je ojačana Kolmenovim dolaskom, a onda je i serija neuspeha prekinuta. Pošto je prvenac priređen publici u Jezeru, iskusni Beader razmišlja kakvim pristupom igri do prvog uspeha u gostima, na "tvrdom" terenu.

Beader: Trenirali smo dobro, a još smo orniji posle pobede. Spremni smo za sledeću stanicu ka našem cilju. Kapiten Milosavljević je ušao u trenažni proces posle povrede, pa verujem da ćemo u organizaciji da budemo još bolji nego u prošlom kolu kad smo savladali OKK Beograd. Pobeda nam je dosta značila, samopouzdanje je ojačalo, na nama je da dalje dokazujemo da ne zaslužujemo poziciju na kojoj se trenutno nalazimo u KLS.

Gotovo dva meseca produžavao se pritisak neuspeha, ali duh ekipe Kragujevčana nije slomljen. Za kraj najave kola, Beader je dočarao atmosferu u ekipi posle prvenca.

Beader: Nismo klonuli duhom u proteklih deset kola, u 11. rundi smo konačno i upisali bodove, pa je inače pozitivna atmosfera sada na još višem nivou. Zato smo maksimalno spremni za Zlatibor. Daćemo sve od sebe da stvorimo priliku za osvajanje bodova, prvi put i na gostovanju, koje je poslednje u 2017. godini. Vojvodina i Beovuk su pokazali da agresivnom igrom može da se dođe do trijumfa nad Zlatiborom, pokušaćemo i mi to da uradimo.

Po povratku iz Čajetine, Kragujevčani se spremaju za završno kolo polusezone u kojem dočekuju Slogu iz Kraljeva. Utakmica je na programu u petak 22. decembra od 19 časova i 30 minuta.

Foto: Zoran Đorđević, arhiva KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html