KKK Radnički spreman za premijeru

KKK Radnički spreman za premijeru

U Kragujevačkom košarkaškom klubu Radnički sve je spremno za premijerni nastup u Prvoj ligi-Zapad. Prvi gost u hali Jezero biće Ub, a susret je zakazan za subotu 8. oktobar od 19 časova i 30 minuta.

Prvo obraćanje javnosti posredstvom medija, u ime kluba, imali su šef struke Zoran Milovanović i mladi prvotimac Dimitrije Nikolić koji su istakli da je atmosfera učinjena još pozitivnijoj plasmanom juniora KKK Radnički u jedinstvenu ligu Srbije

- Lepo je da ovako dobrom vešću otvaramo sezonu. Veoma je značajan uspeh naših juniora - plasman u kvalitetnu Juniorsku ligu. Protekla dva dana su učestvovali na turniru, pobedili su Jagodinu i Radnički 1950 i izborili se za fantastičnu ligu koja je pod okriljem KSS, a traje do proleća. Uspeh je utoliko bitniji jer su svi ti igrači angažovani i u prvom timu. Odradili su pripremni period kao prvotimci, imali su izuzetno konkretan rad mog kolega Brajkovića i Dimovskog. Tek će se videti na kraju sezone efekat ovog plasmana. Za razvoj mladih igrača je značajno da igraju za prvi tim što više. To je i ideja našeg kluba od osnivanja, mladi će da dobijaju što više prilike da se takmiče, da kroz nadmetanja sa drugim ekipama naprave iskorak u karijeri. Veliko mi je zadovoljstvo, sada i javno čestitam momcima i kolegi Darku Brajkoviću, rekao je Milovanović.

Kragujevačka publika biće u prilici u subotu uveče da pozdravi juniore KKK Radnički, među kojima je prošle sezone bila i današnja uzdanica prvog tima Nikolić, jedna od ključnih figura u osvajanju titule prvaka regiona.

- Bio sam deo tog tima, okosnica ekipe je iz prošle sezone, uigrani su to momci. Pratio sam turnir koliko sam mogao, pošto sam trenirao sa prvim timom, a poklapali su nam se termini. Verovali smo u ekipu, saigrači su ispoštovali trenažni proces, jako su trenirali i to im je donelo JLS. Uspehu je najviše doprineo stručni štab na čelu sa našim trenerom Zoranom, a mislim da će igračima veoma da znači to takmičenje u juniorskoj eliti države, uz iskustvo koje će da steknu sa seniorima.

Strateg Kragujevčana je sumirao rad u pripremnom periodu i izneo s kojim ambicijama se ulazi u izazov višeg ranga.

- Mi smo odradili 42 treninga u ovom pripremnom periodu i odigrali deset kontrolnih utakmica. Iz iskustva znam da je to sasvim dovoljno treninga i utakmica, pa možemo da kažemo da spremno dočekujemo početak prvenstva. Imamo par novih igrača, deo ekipe koja je igrala prošle sezone i puno mladih igrača. Trudili smo se da sve to ukomponujemo, da kroz utakmice i treninge finaliziramo statuse igrača. Mislim da i igrači sada jasnom znaju gde je kome mesto u ekipi na koju računamo. Na početku sezone biće nekih iznuđenih promena u sastavu, ali generalno sam zadovoljan pristupom treninzima. Najavljujem jednu konkretnu sezonu jer imamo visoke ambicije, poručio je prvi trener KKK Radnički.

Mladi centar Kragujevčana prenosi da u ekipi doslovce vlada "glad" za nadigravanjem i da su svi jedva dočekali prvo kolo.

- Naoštreni jesmo, ambicije su najveće moguće. Već na početku susrećemo se sa lošom situacijom koju prave povrede. Bili smo uskraćeni za pomoć 4-5 igrača u poslednjoj pripremnoj utakmici, ali smo videli da možemo da se nosimo i sa desetkovanim sastavom. Najbitnija je prva utakmica, početak je uvek najteži, ali vođeni ambicijama od prvog kola ulazimo jako u takmičenje, nedvosmislen je popularni "Mita".

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki poziva na premijeru insert

Prvi rival Šumadinac je prošle godine važio za jednog od najvećih favorita za titulu, a osvojenim drugim mestom u ovoj ligi izaziva oprez domaćina.

- Činjenica je da su oni do poslednjeg kola aplicirali da uđu u viši rang. Trenutna situacija je takva da nemamo previše informacija o njihovom sastavu. Znamo da su u određenim problemima, ali to je iskusna ekipa. Dolaze iz sredine gde imaju dobru infrastrukturu, košarkaški su potkovani, okosnica tima su par igrača iz prošle sezone. Međutim, mi smo spremni smo za početak prvenstva, a znamo značaj domaćeg terena, očekujemo da nam to pomogne zbog problema u sastavu. Marko Šamanović će od drugog kola biti u ekipi, a Đorđe Milosavljević se vraća za nekih mesec dana posle zdravstvenih kontrola koje su u toku. Naše najjače pojačanje Bojan Popović je preskočio nekoliko treninga i utakmica, a Dimitrije ima povređenu ruku... Situacija je takva da će svi raspoloživi igrači morati da pruže svoj maksimum, da zbiju redove. Tokom priprema smo uglavnom igrali protiv jačih od sebe da bismo se adaptirali na napore koji ih očekuju. Prva utakmica je najteža uvek, a ja verujem u momke, očekujem dobar premijerni nastup.

Prošle sezone KKK Radnički je bio nagledaniji klub koji se takmičio u kragujevačkom Jezeru. Često je atmosfera u hali bila prevaga, a Nikolić na kraju najave kola računa da će takav odnos prema klubu nastaviti i u novoj sezoni.

- Naši navijači i svi ostali koji prate košarku znaju - povod za dolazak u Jezero je veliki. Dolazi jedna od najačih ekipa iz prošle sezone u ovoj ligi. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, sledi dobra košarka u hali, a nama je potrebna snažna podrška od prvog kola.

Ulaznica za utakmicu košta 100 dinara, a prodaja je na blagajni hale Jezero pred početak meča.

SASTAV KKK RADNIČKI, PO POZICIJAMA

  • Ognjen Beočanin, 1
  • Janko Zorbas, 1
  • Aleksa Ristić, 1-2
  • Đorđe Milosavljević, 2-1
  • Nemanja Nikolić, 2-1
  • Luka Tomašević, 2
  • Luka Glišović, 2
  • Aleksa Vasilić, 2-3
  • David Popović, 2-3
  • Luka Erac, 2-3
  • Bojan Popović, 3-2
  • Stefan Arnaut, 3-4
  • Marko Šamanović, 4
  • Nikola Kostić, 4
  • Lazar Stevanović, 4
  • Nemanja Knežević, 4-5
  • Dimitrije Nikolić, 5

Prvi trener: Zoran Milovanović
Asistent trenera: Darko Brajković

PRVI PRVI NA SKALI KKK RADNICKI Ekipa 2016-2017

Dejan Milošević
Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

PRVI PRVI NA SKALI KKK RADNICKI - Ub Najava

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html