KKK Radnički u trileru izgubio titulu vice-prvaka

KKK Radnički u trileru izgubio titulu vice-prvaka

KKK Radnički je porazom završio sezonu 2016/2017 u Prvoj ligi-Zapad pošto je triler-završnica u hali Jezero ipak pripala Novom Pazaru 79:82 (24:18, 23:22, 15:19, 17:23).

Prvak na "Zapadu" je Klik iz Arilja sa učinkom 23-3, drugo mesto osvojio je Novi Pazar (22-4), treći je Zlatar, a četvrti KKK Radnički sa istim skorom - 20-6.

Pazarci su doputovali u Kragujevac rešeni da pruže maksimum jer ih je jedino trijumf održavao u borbi za titulu, računajući da je moguće iznenađenje u Arilju (Klik je ipak nadigrao Železničar 92:85). Šumadinci su, pak, izašli na teren bez opterećivanja rezultatom, ali sa željom da se od svoje publike oproste pobedom koja je mogla da donese titulu vice-prvaka.

KKK Radnički je preuzeo prednost u trećem minutu i nije je ispuštao do 40. minuta. Međutim, realizacija domaćina je potpuno stala dva minuta pre kraja, njihov premor i dekoncentracija prouzrokovali su tri izgubljene lopte u poslednjem minutu. To su strpljivi gosti iskoristili da naprave seriju 8:0 za šokantan preokret sa 79:74 na 79:82. Konstantna borenost izabranika Darka Brajkovića ovoga puta nije dala rezultat u "surovoj" borbi praktično sedam igrača iz sastava domaće ekipe protiv tek devet igrača gostiju.

Najkorisniji igrač KKK Radnički bio je Đorđe Milosavljević koji bi odigrao svih 40 minuta da nije dobio petu ličnu grešku 15 sekundi pre kraja. Ostvario je indeks 26, sa 16 poena, po osam skokova i asistencija, uz sedam iznuđenih prekršaja.

- Otvorili smo utakmicu dobro i sve vreme smo držali rezultat u svojim rukama. Imali smo padove i uspone, ali u poslednjih minut i po dogodio se totalni pad koncentracije, a jedan faul u napadu i dve izgubljene lopte doveli su do preokreta koji nismo želeli da priredimo u našem Jezeru. Zahvaljujem se svim navijačima što su nam tokom cele sezone pružali podršku. Bili su uz nas i kada smo bili na vrhu, ali i kada su bile izgubljene sve nade za ostvarenje cilja. Na završetku druge godine rada u našem klubu želim da u svakoj narednoj sezoni, pre svega, bude sve više i više ljubitelje košarke. Radićemo još jače da uđemo u više rangove, da igramo sve ozbiljniju košarku jer to grad Kragujevac i Kragujevčani zaslužuju.

Najefikasniji igrač KKK Radnički i jedan od najveći boraca ove večeri Vasilić ubeležio je 19 poena (trojke 3/6), uz šest skokova, a dvocifreni strelci bili su još: Arnaut - 16, Šamanović - 15, Nikolić - deset poena. U poslednjem kolu još je Popović imao tri poena.

MVP utakmice bio je Luković - indeks 36: 25 poena, četiri skoka, šest osvojenih lopti, deset asistencija, osam iznuđenih prekršaja - za 40 minuta u igri.

Trener KKK Radnički Darko Brajković u analizi za klupski sajt ističe da su Pazarci zasluženo osvojili bodove, dok je kod svojih pulena zapazio nedovoljno vere - što je rezultiralo neuspehom.

- Nismo igrali ono što smo želeli i pored činjenice da smo vodili tokom cele utakmice. Bilo je dosta propusta usled dekoncentracije. Nismo odigrali utakmicu u kojoj smo mi ti koji su vodili igru. Na kraju je Novi Pazar sasvim zasluženo pobedio, iako smo vodili skoro 39 minuta. U poslednjih minut i po uvukao sa strah u naše redove, jednostavno nismo dovoljno verovali i želeli tu pobedu. Čestitke protivničkoj ekipi na dobroj igri, a što se nas tiče - ostaje žal što utakmicu nismo priveli kraju na najbolji mogući način.

STATISTIKA 

GALERIJA 

Prvotimci su završili nastupe u ovoj sezoni, dok trener Darko Brajković nastavlja rad sa juniorskim sastavom KKK Radnički. Najpre igraju poslednja dva kola Juniorske lige Srbije - protiv Železničara u Čačku 27. aprila, a onda i protiv Poleta u Kragujevcu dva dana kasnije. Potom će učestvovati u drugoj fazi ovog nacionalnog takmičenja kada se rešava pitanje titule prvaka. 

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  
 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html